Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με τη νέα ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση με τη νέα ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Δυτική Ελλάδα είχε σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους ο Υποστράτηγος Κώστας Κυριακόπουλος Συντονιστής Περιφερειακών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και ο Αρχιπύραρχος Γιάννης Πετρούτσος Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας, συνομίλησαν με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και επαναβεβαίωσαν την εποικοδομητική συνεργασία που υπάρχει, διαβεβαιώνοντας για την συνέχιση και τη διεύρυνσή της.

Τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν , λόγω έλλειψης εξοπλισμού, σε μια περιοχή όπου τόσο τους θερινούς όσο και του χειμερινούς μήνες καλούνται να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες. Ευχαρίστησαν, παράλληλα, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την απόφαση ενίσχυσης εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος  με την απόφαση που έχει υπογραφεί   για ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο), συνολικού προϋπολογισμού του κόστους πράξης 6.997.000 ευρώ.

«Είμαστε πάντοτε κοντά στους πυροσβέστες μας και το αποδεικνύουμε με έργα και δράσεις. Γι΄ αυτό και  προχωρούμε στην ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Γιατί είναι  μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς έτσι θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και των περιουσιών τους. Αλλά και τα στελέχη της Πυροσβεστικής να έχουν τα μέσα για να συνδράμουν με ασφάλεια , όπου κληθούν να βοηθήσουν», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας εξέφρασε  για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη της Πυροσβεστικής για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών και στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας