Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας σήμερα για το τμήμα Οπτικής-οπτομετρίας που φεύγει από το Αίγιο κι έρχεται Πάτρα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Αίγιο το σχέδιο του Υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για την συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος καθώς, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπει και την κατάργηση του τμήματος Οπτικής-Οπτομετρίας που λειτουργεί στην πόλη.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν ότι το Τμήμα θα συνεχίσει να λειτουργεί, στο νομοσχέδιο που έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, προβλέπεται η κατάργησή του και η απορρόφησή του από τη νέα Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας που δημιουργείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η είδηση σήμανε συναγερμό στο Αίγιο με τους τοπικούς Φορείς να «σηκώνουν» το θέμα καθώς το θεωρούν ότι η παρουσία των σπουδαστών προσφέρουν μια ουσιαστικά οικονομική ανάσα στην περιοχή.

Τις αντιδράσεις προσπαθούν να μετριάσουν, εξηγώντας όλες τις παραμέτρους του θέματος, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο με τον Δήμαρχο Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλο κι όλους τους υποψηφίους δημάρχους της περιοχής.

Μάλιστα ήδη συνομίλησαν με τον υπουργό Παιδείας και ορίστηκε ραντεβού μαζί του, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στην Αθήνα.

Σε αυτό θα συζητηθεί αναλυτικά το θέμα του Τμήματος και το τι δυνατότητες υπάρχουν για να υλοποιηθεί κάποια άλλη πρόταση που θα αναπληρώσει μ’ έναν τρόπο το κενό που θα δημιουργηθεί.