Στο κενό καταγγελίες Πολάκη για αγορά μασκών με 20 ευρώ - Δεν έγινε ποτέ τέτοια προμήθεια από την 6η ΥΠΕ

Για μια ακόμη φορά σοβαρές καταγγελίες από τον κ. Πολάκη στον χώρο της Υγείας δεν επαληθεύονται ενώ διασύρονται φορείς και πρόσωπα από δημοσιεύματα φιλικών ΜΜΕ που τις στηρίζουν. Ο κ. Πολάκης αυτή τη φορά καταγγέλει προς τον υπουργό κ. Κικίλια ότι η 6η ΥΠΕ απέκτησε 75.000 ιατρικές μάσκες αντί 1.500.000 ευρώ δηλαδή με τιμή 20 ευρώ/τεμάχιο. 

Προσθέτει ότι αυτός ο διαγωνισμός έγινε με τον όρο να γίνει η προμήθεια εντός 5 ημερών "ώστε να τον πάρει ημέτερος". Το αστείο είναι ότι η καταγγελία Πολάκη έγινε την ωρα που η 6η ΥΠΕ έχει από ημερών αναρτήσει στην "Διαύγεια" την μη ολοκλήρωση της διαγωνισμού ακριβώς γιατί ο μειοδότης δεν μπόρεσε να προχωρήσει στην προμήθεια εντός 5 ημερών! Αυτό σημαίνει ότι δεν έγινε καν σύμβαση μεταξύ των δυο πλευρών.

Επιπλέον στη "Διαύγεια" έχουν αναρτηθεί συμβάσεις για αγορά απλών μασκών στην τιμή μόλις  των 0,40 λεπτών κάτι που δείχνει ότι η 6η ΥΠΕ προστατεύει το δημόσιο χρήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του molonoti.gr: 

- Ο μειοδοτικός διαγωνισμος που έγινε, αφορούσε μάσκες τύπου FFP3 με βαλβίδα, που είναι πανάκριβες γιατί προσφέρουν απόλυτη ασφάλεια και προστασία στο ιατρικό προσωπικό που δίδει μάχη σε μολυσμένους εργασιακούς χώρους.

- Σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μια τέτοια μάσκα, παρά τις εκκλήσεις ιατρών και νοσηλευτών. Αυτό συμβαίνει διότι, για την απόκτηση τους γίνεται "παγκόσμιος πόλεμος".

- Ο εν λόγω διαγωνισμός διενεργήθη από επιτροπη που συγκροτήθηκε νομίμως και τον κέρδισε η εταιρεία που προσέφερε το χαμηλότερο τίμημα. 

- Η εν λόγω εταιρεία, λίγο μετά εγγράφως ενημέρωσε ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί και αποχώρησε. Έτσι η 6η ΥΠΕ ακύρωσε τον διαγωνισμό και αυτό το ανάρτησε στην "Διαύγεια".

Για τις καταγγελλιες Πολακη επί ενός θέματος που δεν υφίσταται πια εδώ και μέρες δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη απάντηση, αλλά προφανώς αναμένεται, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Μάλιστα αν υπήρχε επικοινωνία με την 6η ΥΠΕ ο κ. Πολάκης δεν θα προχωρούσε σε τέτοιες  καταγγελίες.