Στον κ. Καλογρίτσα άλλη μια εργολαβία της Πατρών - Πύργου

Στην κοινοπραξία Τοξότης - Ομάδα Κατασκευών, συμφερόντων Καλογρίτσα, πέρασε χθες επισήμως και η τέταρτη εργολαβία του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, η έκπτωση 50,39% που ο ιδιώτης προσέφερε δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην ποιότητα και την υλοποίηση του έργου.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Καθημερινή", η απόφαση έγκρισης του αποτελέσματος του διαγωνισμού για το τμήμα Βάρδα- Κυλλήνη (37ο-46ο χλμ. του άξονα) υπεγράφη χθες από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Οπως προκύπτει από την απόφαση, το Δημόσιο ζήτησε πριν από δύο μήνες από την κοινοπραξία να αιτιολογήσει την προσφορά της: «Πραγματοποιήθηκε αναλυτική αξιολόγηση και διενεργήθηκε λεπτομερής έλεγχος όλων των διευκρινίσεων που υπέβαλε η ένωση οικονομικών φορέων Κ/Ξ Τοξότης Α.Ε. - Ομάδα Κατασκευών Α.Ε. σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της προσφοράς της για το υπ’ όψιν έργο», αναφέρεται. «Βάσει των δεδομένων και των παραμέτρων που ελήφθησαν υπ’ όψιν συνάγεται ότι η από την εξετασθείσα προσφορά της υπόψη ένωσης οικονομικών φορέων δεν προκύπτει πρόβλημα σ’ ό,τι αφορά την ομαλή υλοποίηση του έργου».

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία κέρδισε τον διαγωνισμό με προσφορά 50,39%, ήτοι με προσφορά 32,3 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) έναντι 70,7 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου.

Πρόκειται για τη δεύτερη από τις τέσσερις εργολαβίες του Πάτρα - Πύργος, στις οποίες η κοινοπραξία συμφερόντων Καλογρίτσα είχε κηρυχθεί προσωρινή ανάδοχος και κατάφερε να διατηρήσει. Η προηγούμενη αφορούσε το τμήμα Δουναίικα - Πύργος, το οποίο κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία Τοξότης - Ομάδα Κατασκευών μετά την απόρριψη της προσφυγής της Cyfield Development. Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη, τέταρτη εργολαβία, δεν κατατέθηκαν προσφυγές κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού.