Στον Εισαγγελέα οι τρεις δράστες για το φονικό στα Τσιχλέικα(ΦΩΤΟ)

Με ισχυρή αστυνομική δύναμη να τους συνοδεύει και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας οι τρεις ρομά που έχουν συλληφθεί για το φονικό στην περιοχή Τσιχλεΐκων Αμαλιάδας το απόγευμα της Κυριακής, με θύμα μία 28χρονη ρομά και τραυματία τον 31χρονο σύζυγό της. 

Από την πλευρά του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, που έχει προχωρήσει στις συλλήψεις και είχε την ευθύνη της μεταφοράς τους, είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας και τόσο οι συλληφθέντες όσο και οι αστυνομικοί φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς υπήρχαν φόβοι για αντίποινα.

Ωστόσο, στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα και επικράτησε ηρεμία. Οι τρεις συλληφθέντες άλλωστε, ο πατέρας και οι δύο γιοί του, εμφανίστηκαν ψύχραιμοι και δεν είπαν το παραμικρό.

 

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, ο 28χρονος Δ.Ν. και ο 51χρονος πατέρας του, ενώ βρίσκονταν στο δρόμο στην περιοχή των Τσιχλεΐκων, διαπληκτίστηκε με τον 31χρονο Δ.Γ. και την 28χρονη σύζυγό του Δ.Ν. Καθ’ υπόδειξη του 51χρονου πατέρα του ο 28χρονος την ώρα του διαπληκτισμού πήγε στο σπίτι του όπου και πήρε ένα ασημί πιστόλι και εν συνεχεία πυροβόλησε κατά του 31χρονου και της 28χρονης συζύγου του, τραυματίζοντας και τους δύο στην κοιλιακή χώρα.

Η 28χρονη Δήμητρα Ντάνου εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα, καθώς τα τραύματά της ήταν θανατηφόρα, ενώ ο 31χρονος σύζυγός της νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο του Πύργου.

 Στην υπόθεση ενεπλάκη στην πορεία και ο 26χρονος αδελφός του 28χρονου Ν.Ν., ο οποίος αμέσως μετά την ανθρωποκτονία παρέλαβε το πιστόλι και το έκρυψε σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος, βάζοντάς το μέσα σε μία μαύρη κάλτσα και θάβοντάς το στο χώμα σε θαμνώδη περιοχή.

Άπαντες συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και χθες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τους από τον Εισαγγελέα. Πιο συγκεκριμένα, σε βάρος του 28χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στον 51χρονο πατέρα του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Στον 26χρονο αδελφό του 28χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματίας.

Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Αμαλιάδας, όπου και ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Στο μεταξύ σήμερα στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία της 28χρονης, μητέρας τριών ανήλικων παιδιών. 

patrisnews.com