Στις θέσεις τους πάλι οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Αιγιαλείας

Η επίμονη προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την εξεύρεση λύσης όσον αφορά τους εργαζόμενους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του δήμου μας, απέδωσε καρπούς!

Δεδομένου του ιδιότυπου εργασιακού καθεστώτος μέσω ΕΣΠΑ, οι συμβάσεις των «23» εργαζομένων των Κ.Δ.Α.Π. τέθηκαν  σε αναστολή με το κλείσιμο των Κ.Δ.Α.Π. στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας, θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα και τον  δήμαρχο Αιγιαλείας.

Μετά από σειρά ενεργειών και επαφών του κ. Καλογερόπουλου προς πάσα κατεύθυνση οι συμβάσεις των εργαζομένων στα Κ.Δ.Α.Π. θα τεθούν σε ισχύ και οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να απασχοληθούν σε άλλες δομές του ΝΠΔΔ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ή άλλες υπηρεσίες του δήμου μας.

«Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθούν οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στα Κ.Δ.Α.Π. και σε συνεργασία πάντα με τις υπηρεσίες του δήμου θα τεθούν στη διάθεσή μας δεδομένου ότι κρίνεται  απαραίτητη η ενίσχυση άλλων δομών όπως οι αθλητικοί  χώροι που αναμένεται να επαναλειτουργήσουν εντός των ημερών, αλλά και σε υπηρεσίες του δήμου και του ΝΠΔΔ»  σημειώνει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος τονίζοντας ότι «δεδομένων των συνθηκών λειτουργίας που επιβάλλουν τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊου κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση αρκετών υπηρεσιών και οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ θα συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή».

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ-ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ Κ.Δ.Α.Π.ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

Παράλληλα θα πρέπει να τονιστεί ότι οι εγγραφές για τις δομές των Παιδικών- Βρεφονηπιακών Σταθμών και των Κ.Δ.Α.Π. για το σχολικό έτος 2020-2021 αρχίζουν στις 01-06-2020 και θα διαρκέσουν έως τις 19-06-2020.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δυσκολίες που πιθανόν να ανακύψουν κατά την ιδιαίτερη αυτή χρονική συγκυρία και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, η διοίκηση ενημερώνει ότι οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτά για ΠΔΣ και ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ, στην διεύθυνση Νικολάου Πλαστήρα 11, ΤΚ 25100, Αίγιο .

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι  γονείς όπως, μεριμνήσουν για την καλύτερη δυνατή ευκρίνεια των εγγράφων, ενώ συστήνεται να αναγράφονται ορθά τα στοιχεία επικοινωνίας, προκειμένου να οι υπηρεσίες του ΝΠΔΔ να είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με τους ενδιαφερόμενους αναφορικά με τις αιτήσεις.