Σπείρα είχε κατακλέψει την Ηλεία – Ανάμεσά τους και τρεις ανήλικοι

Υπερωρίες έκαναν τα μέλη μιας σπείρας διαρρηκτών στην Ηλεία, η οποία τους τελευταίους τέσσερις μήνες είχε κατακλέψει σπίτια της περιοχής. Ανάμεσα στους εννέα που αποτελούσαν τη συμμορία, ήταν και τρεις ανήλικοι.

Τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει 37 διαρρήξεις και είχαν κλέψει από κοσμήματα μέχρι γεωργικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Διακριβώθηκε πλήρως, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε σωρεία κλοπών σε περιοχές του Πύργου Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών σε βάρος έξι ημεδαπών ανδρών, ηλικίας από 18 έως και 33 ετών και τριών ανήλικων αγοριών, ηλικίας 12, 16 και 17 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι οι εννέα δράστες, ενεργώντας από κοινού, με εναλλασσόμενους ρόλους και διαρκή δράση, διέπραξαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε περιοχές της Ηλείας, συνολικά (35) κλοπές, σε οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, μια (1) σε μηχανουργείο και μια (1) σε σχολικό συγκρότημα, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές, γεωργικά εργαλεία και τραπεζικές κάρτες.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, επισημαίνεται ότι οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως τις ώρες, που απουσίαζαν οι ένοικοι από τις οικίες τους, διαρρηγνύοντας μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ενώ τα κλοπιμαία συνήθως τα συγκέντρωναν σε κλινοσκεπάσματα, προκειμένου  να τα μεταφέρουν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς που διαμένουν οι  δράστες,  παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκαν και τέσσερα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα τέλεσης των κλοπών.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ανέρχεται κατ εκτίμηση των αστυνομικών σε (2.000) ευρώ σε μετρητά, καθώς και σε (75.000) ευρώ περίπου σε αξία αντικειμένων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.»