Πώς ο Προαστιακός της Πάτρας το 2017 θα έχει φτάσει στην Κάτω Αχαγιά

Τον Σεπτέμβριο του 2016 θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος για τον Προαστιακό Πάτρα - Κάτω Αχαγιά. Το έργο έχει συνολικό χρόνο υλοποίησης περίπου 12 μήνες όμως εκ μέρους όλους των εμπλεκόμενων φορέων θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε τα δρομολόγια να ξεκινήσουν εγκαίρως προκειμένου να μην χαθεί η θερινή σεζόν του ’17.

Η επέκταση του Προαστιακού έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020, με αρχικό προϋπολογισμό περίπου 53,εκ. ευρώ εκ των οποίων το 80% θα καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους και το υπόλοιπο 20% από το ελληνικό δημόσιο.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν δύο σκέλη: Το πρώτο σχετίζεται με την συντήρηση της υφιστάμενης γραμμής και κάποια τεχνικά έργα όπως η γέφυρα του Πείρου και το δεύτερο η προμήθεια και τοποθέτηση των αυτόματων συστημάτων στις 33 διαβάσεις (μπάρες).

Οι στάσεις που θα κατασκευαστούν θα είναι οι οκτώ: Η γραμμή θα ξεκινάει από τον Άγ. Ανδρέα και ο συρμός θα σταματάει σε Ανθείας, Άγιος Γεώργιος (Ιτιές), Παραλία Πατρών - 25ης Μαρτίου, Τσαούση -Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.

Εκτιμάται δε ότι ο κόσμος που θα εξυπηρετείται θα είναι μιάμιση με δύο φορές περισσότερος από εκείνους που χρησιμοποιούν σήμερα τον Προαστιακό οπότε η γραμμή θα είναι βιώσιμη. Θα διαρκεί 27 λεπτά.