Πώς ο Νικολόπουλος πήρε κεφάλι «ξηλώνοντας» ένα στημένο σκηνικό στην Πάτρα!

Μπήκαμε στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών της Πάτρας κι ακόμη δεν έχει «σκάσει» δημοσκόπηση στα τοπικά ΜΜΕ και κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να δει κάποια το φως της δημοσιότητας. Θ’ αναρωτηθείτε γιατί; Η απάντηση είναι απλή. Το μεν ΚΚΕ του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Πελετίδη έχει δικό του τρόπο προσέγγισης των τάσεων της κοινής γνώμης και δεν μπαίνει στο «τριπάκι» της… γκαλοπολογίας.

Αλλάζουν, τα πράγματα όμως, όσον αφορά τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους της Πάτρας. Πλανάται στην πόλη η εντύπωση ότι δεν δημοσιεύονται γκάλοπ διότι το ντόπιο οικονομικό-εκδοτικό κατεστημένο δεν έχει δημοσκοπικά ευρήματα προς επίδειξη, που να φανερώνουν ότι οι δύο «εκλεκτοί» τους (Αλεξόπουλος- Παπαδημάτος) σαρώνουν.

Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ «ΞΗΛΩΣΕ» ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!

Κάθε άλλο. Έχει εμφανισθεί σαν ανατροπέας ενός «στημένου» σκηνικού ο Νίκος Νικολόπουλος και πολλοί υπόγειοι σχεδιασμοί έχουν πάει περίπατο! Ο Νικολόπουλος μπήκε προ διμήνου με καλπασμό στον προεκλογικό «ιππόδορομο» και σε δυο εβδομάδες οι κρυφές δημοσκοπήσεις τον έφεραν να προσπερνάει τον Γ. Αλεξόπουλο και κάθε άλλο αντίπαλό του και να κάθεται στον σβέρκο του Πελετίδη. Η δυναμική του αποτυπώνεται και στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, που τον εμφανίζουν μαζί με τον απερχόμενο Δήμαρχο, ως το κυρίαρχο δίδυμο διεκδίκησης της Δημαρχίας της Πάτρας.  Πανικός! Και κάπως έπρεπε, λοιπόν, ν’ αναχαιτισθεί η «επέλαση» Νικολόπουλου.

Το σχέδιο που εξυφάνθηκε μπήκε σε εφαρμογή. Ανακλήθηκε από την κομματική… αποστρατεία της ΝΔ ο Νίκος Παπαδημάτος και δήλωσε υποψηφιότητα. Όλοι ξέρουν στην Πάτρα ότι η ανάκληση είναι «έργο» του Σαμαρικού βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη, που αποτελεί τον «δούρειο ίππο» του… Πασόκου υποψήφιου δημάρχου Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο οποίος στηρίζεται και από επιχειρηματία, που επιφυλάσσει στον εαυτό του ρόλο «πατερούλη» της Πάτρας!

ΠΙΕΖΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΧΡΙΣΜΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο Μητσοτάκης συνεπής στην σταθερή θέση της ΝΔ, που λέει ότι πλην Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, δεν δίδεται στήριξη σε υποψήφιους δημάρχους της υπόλοιπης χώρας, αρκείται στο να ανέχεται το «παιχνίδι» Κατσανιώτη, κρατώντας φυσικά μεγάλες αποστάσεις. Και άλλωστε, πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά όταν είναι γνωστό ότι μια πλειάδα νυν και πρώην βουλευτών της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, ιστορικών στελεχών της Ν.Δ. Πάτρας και υποψηφίων συμβούλων του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, φανερά και κρυφά είναι στο πλευρό του Νικολόπουλου;

Ο λόγος που ο Νίκος Νικολόπουλος συνεχίζει απτόητος και ακλόνητος σε θέση άμεσης διεκδίκησης της Δημαρχίας, παρά τη σφήνα «Παπαδημάτου», σχετίζεται προφανώς και με το «ταβάνι» που έχει η υποψηφιότητα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Πρόκειται για μια… χαμηλοτάβανη υποψηφιότητα, που θα είναι έκπληξη αν υπερβεί το 12-13%, δεδομένων συγκεκριμένων συσχετισμών, που καθορίζουν το (περιορισμένο) εύρος της εν λόγω υποψηφιότητας.

Ο Γρ. Αλεξόπουλος, σαν αντιπεριφερειάρχης, δυσαρέστησε   τον «προϊστάμενό» του Απ. Κατσιφάρα, αρνούμενος να παραιτηθεί από το αξίωμά του και ξέρει ότι δεν περιμένει βοήθεια από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ… ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ!

Πιο δυσοίωνη, όμως, είναι κάθε προσδοκία του να «φέρει βόλτα» το όλο ΚΙΝΑΛ της Πάτρας, από το οποίο πήρε χρίσμα, χάρη στη Φώφη και το βουλευτή Θοδ. Παπαθεοδώρου, που όμως «μετακόμισε» στην Αθήνα και τα ηνία της Πάτρας ξαναπήρε ο Γιώργος Παπανδρέου, που ούτε ζωγραφιστό θέλει να βλέπει το Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Άλλωστε, υπάρχουν δύο ακόμη υποψηφιότητες από το παλιό ΠΑΣΟΚ (Νικ. Τζανάκος-Αλέκος Χρυσανθακόπουλος), που τεμαχίζουν τις προτιμήσεις των… Κιναλιστών (ή πασόκων αν προτιμάτε, της Πάτρας.

Επιμύθιο: Είναι, τελικά ευεξήγητος ο λόγος που δεν δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις σε Μ.Μ.Ε. της Πάτρας.  Δε βγαίνουν τα… κουκιά σε μια μερίδα του ντόπιου «κατεστημένου» και 3-4 Σαμαρόπαιδων για τους εκλεκτούς τους Γρ. Αλεξόπουλο και Νικ. Παπαδημάτο.

Με άλλα λόγια το ανάχωμα που στήθηκε στο Νίκο Νικολόπουλο έχει ήδη υπερπηδηθεί από τον ανεξάρτητο βουλευτή και υποψήφιο δήμαρχο, διότι πολύ απλά έχει λαϊκή αποδοχή, η οποία δεν υπακούει σε ραδιουργίες!