Πρόταση για υπογειοποίηση του τρένου στον Καστελλόκαμπο

Με πρόταση για υπογειοποίηση του τρένου στον Καστελλόκαμπο καταφθάνει τις επόμενες μέρες στην Πάτρα ο γγ Μεταφορών Θάνος Βούρδας, προκειμένου να κλείσει οριστικά τη διαβούλευση για την κατασκευή της υποδομής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Ρίο-Μποζαΐτικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προμελέτη την οποία υποσχέθηκε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε κατοίκους και συλλόγους στον Καστελλόκαμπο αλλά και τη δημοτική αρχή της Πάτρας, ολοκληρώθηκε και πρόκειται να παρουσιαστεί από τον γγ Μεταφορών στην Πάτρα τις επόμενες μέρες.

Η προμελέτη αναφέρεται στην «ελαφρά υπογειοποίηση» εντός τμήματος 3,5 χλμ. από τον Καστελλόκαμπο έως και την Κανελλοπούλου, με τη μέθοδο του «cut and cover».

Παρά τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η προμελέτη δεν θα προσδιορίζει το επιπλέον κόστος της νέας υπογειοποίησης (το έργο Ψαθόπυργος Μποζαΐτικα κατασκευάζει η GD Infrastrutture, με εκτιμώμενο κόστος 117 εκατ. ευρώ).

Εκτιμήσεις τεχνικών παραγόντων μιλούν για ένα επιπλέον κόστος της νέας υπογειοποίησης λίγο πάνω από 20 εκατ. ευρώ η οποία όμως απαιτεί την ολοκλήρωση των οριστικών μελετών.

Μένει βέβαια να υπάρχει οριστικοποίηση αυτής της λύσης και πολιτική δέσμευση για την ένταξη της οριστικής μελέτης με το νέο υπόγειο τμήμα μέχρι την οδ. Κανελλοπούλου.