Πρωτάθλημα κρίκετ στην Μανωλάδα - Ποιοι και γιατί το διοργανώνουν

Πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων κρίκετ θα γίνει στην Μανωλάδα της Ηλείας μια ιδέα Μπαγκλαντεσιανών! Οι διοργανωτές επέλεξαν να διεξαγάγουν τους αγώνες σε έναν τόπο που, τον Απρίλιο του 2013, ήρθε στην επικαιρότητα με τον πλέον τραγικό τρόπο, όταν 35 αλλοδαποί εργάτες γης τραυματίστηκαν από σφαίρες επειδή θέλησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Στο γήπεδο θα βρεθούν τέσσερις ομάδες, που θα αγωνιστούν για την πρώτη θέση. Σε κάθε ομάδα θα μετέχουν και δύο Ελληνες παίκτες, θέλοντας να σηματοδοτήσουν τη συμφιλίωση και την ειρήνη.

Η επιλογή του τόπου της Μανωλάδας δεν είναι τυχαία. Στόχος είναι να δώσει χαρά στους μετανάστες-εργάτες που μένουν εκεί και να τους ενώσει με τον τοπικό πληθυσμό. «Οι άνθρωποι αυτοί, μετά τη δουλειά, δεν έχουν τρόπο να εκτονωθούν. Το κρίκετ προσφέρει διέξοδο. Μέσα από τους αγώνες, θέλουμε να διασκεδάσουν αλλά και να τους δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας» αναφέρει ο Αριφούρ Ραχμάν, πρόεδρος του Ελληνομπανγκλαντεσιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το κρίκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα ιδιαίτερα διαδεδομένο στο Μπανγκλαντές. Κάθε ομάδα έχει 11 κύριους και 11 αναπληρωματικούς παίκτες. Οι 6 κρατούν το ρόπαλο και οι 5 μία μπάλα. Σε κάθε περίοδο, η μία ομάδα κρατάει τα ρόπαλα και προσπαθεί να σκοράρει όσο δυνατόν περισσότερους πόντους.