Προχωρεί ο προαστιακός (για Κάτω Αχαγιά). Και Αγρίνιο - Μεσολόγγι;

Υλοποιείται η δέσμευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την άμεση σύνδεση με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στο τμήμα Πάτρα Κάτω Αχαΐα, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός που αφορά στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των τεχνικών στη μετρική γραμμή θα γίνει στις 24 Μαΐου, ένα έργο που ήδη έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 5.360.402,58 ευρώ.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε αναλυτικά στη σημερινή συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ Γιώργο Αποστολόπουλο, κατά την οποία ανακοινώθηκε πως αμέσως μετά, στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και για τον δεύτερο διαγωνισμό που αφορά στην προμήθεια του εξοπλισμού.

«Στόχος μας είναι να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε χωρίς χρονοτριβές και να συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Πλέον ξεκινά η υλοποίηση του πρώτου εμβληματικού έργου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, η σύνδεση της Πάτρας με την Κάτω Αχαΐα με τον Προαστιακό, ένα πάγιο αίτημα και επιθυμία των κατοίκων και των φορέων της ευρύτερης περιοχής» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ;

Στη συνάντηση τέθηκε και πάλι το ζήτημα της εξέτασης λειτουργίας γραμμής Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα στο τμήμα Μεσολόγγι – Αγρίνιο, μετά και την παρέμβαση που είχε κάνει πριν λίγο καιρό ο Περιφερειάρχης με επιστολή στον ΟΣΕ αλλά και τη συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο.

Οπως τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος αναμένεται η οικονομοτεχνική μελέτη καθώς και η μελέτη βιωσιμότητας του έργου, ώστε να προχωρήσουν άμεσα και εκεί οι διαδικασίες.