Προσοχή στους πολίτες-Κυκλοφορούν επιτήδειοι που τους εξαπατούν!

Πολλά τα περιστατικά το τελευταίο διάστημα με εξαπατήσεις πολιτών(κυρίως ατόμων τρίτης ηλικίας) σε διάφορες περιοχές της χώρας και με ποικίλα τεχνάσματα. Την «τιμητική» της σήμερα είχε μια οικογένεια στο Μεσολόγγι, όπου οι δράστες τηλεφωνικά, αρχικά χρησιμοποίησαν την τεχνική του αιφνιδιασμού και της αναστάτωσης.

Παρουσίασαν μια κατάσταση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό, θάνατο ατόμου και φυλάκισης του συγγενικού τους προσώπου(που και καλά προκάλεσε το τροχαίο).Η κατάσταση ήταν τόσο μα τόσο αληθοφανή, με την συμμετοχή πάντα πολλών ηθοποιών να φωνάζουν μέσα από το τηλέφωνο και να κλαίνε απαρηγόρητοι,  ζητώντας άμεσα την καταβολή χρηματικού ποσού για την αποφυλάκιση του προσφιλούς τους προσώπου.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε την ψυχολογική κατάσταση της οικογένειας μέχρι να καταλάβει τι γινόταν. Ευτυχώς η αντίδρασή τους ήταν εύστοχη και επικοινώνησαν άμεσα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με το agrinioreport.com, ο ίδιος ο παθών ενημέρωσε μέσω facebook με ανακοίνωσή του το περιστατικό και συμβουλεύει όλους μας , να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι με οποιονδήποτε τρόπο προσπαθούν να μας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης φιλικού ή συγγενικού προσώπου.

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη κάποιου ατόμου να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι την επικοινωνία μαζί του ή με την αστυνομία της περιοχής σας.