Πιο γρήγορα πας Τζακάρτα παρά... Ιθάκη !

Τα λένε οι ίδιοι οι... Ιθακήσιοι : "... Από το χειμώνα του 2013 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ανοικοδόμηση του νέου λιμανιού της Ιθάκης στον Πίσω Αητό, η γραμμή που υπήρχε πάνω από 40 χρόνια Πάτρα - Ιθάκη διακόπηκε, διότι δεν υπήρχαν πλέον τα οικονομικά συμφέροντα για την πλοιοκτήτρια εταιρία που είχε αναλάβει την γραμμή. Πλέον η μεταφορά των Ιθακήσιων γίνεται δύσκολα μέσα από διαδρομές χρονοβόρες και όλο αυτό για να φτάσουν απλά μέχρι την Πάτρα.


Ούτε συζήτηση για κάποιον που θέλει από την Βόρεια, Ανατολική και Νότια Ελλάδα να φτάσει στο νησί της Ιθάκης, το ταξίδι του μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μέρες, αν αναλογιστούμε τα δρομολόγια των υπόλοιπων μέσων μεταφοράς που πρέπει να πάρει, τα οποία τις περισσότερες φορές δεν είναι διαδοχικά.


Αυτό σημαίνει ότι αν ξεκινήσει κάποιος από Αθήνα με προορισμό την Jakarta της Ινδονησίας μπορεί να φτάσει μέχρι και δέκα ώρες νωρίτερα από κάποιον που ταυτόχρονα θα ξεκινούσε από την Κρήτη να πάει Ιθάκη"!


Και συνεχίζει η ανακοίνωση : "Τα αεροδρομικά δρομολόγια, μέσω του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς, είναι ασύμφορα.
Η μεταφορά είναι δημόσιο αγαθό και όχι πεδίο επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων, αλλά ακόμα κι αν δεν θέλουμε να το δούμε έτσι τότε οι κάτοικοι της Ιθάκης θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να δικαιωθούν από Ιταλούς εφοπλιστές που θα ένωναν την Ιθάκη με τη Ανκόνα της Ιταλίας, παρά από τα μυαλά των Ελλήνων πολιτικών που ούτε καν επιχειρηματικά δεν μπορούν να είναι."