Πεδίο μάχης τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Σε ρινγκ μετατράπηκαν χθες το πρωί τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με πρωταγωνιστές έναν ειδικευόμενο γιατρό και μια επικουρική γιατρό.

Όλα ξεκίνησαν όταν έφθασε ένα περιστατικό στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία και αφού εξετάστηκε αρχικά από αγροτικό ιατρό και εν συνεχεία από την επικουρικό επιμελήτρια Β’, κρίθηκε ότι έπρεπε να παραπεμφθεί σε άλλο ιατρείο του Νοσοκομείου.

Ο ασθενής μετέβη σε άλλο εξωτερικό ιατρείο, όπως υπεδείχθη, και ενώ ξεκίνησε η εξέτασή του, ο ειδικευμένος ιατρός που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί, διαπίστωσε ότι δεν έφερε μαζί του και παραπεμπτικό από τα επείγοντα και ούτε λίγο ούτε πολύ «τα πήρε στο κρανίο».

Άφησε λοιπόν το πόστο του, πήγε στα επείγοντα και συμβούλευσε την επικουρική επιμελήτρια, την επόμενη φορά που θα έστελνε περιστατικό, να το συνοδεύει και με σχετικό παραπεμπτικό. Η ίδια του είπε «εντάξει» και θεώρησε το θέμα λήξαν.

 Το περιστατικό όμςως δεν σταμάτησε εκεί αφού ο ειδικευόμενος ξαναγύρισε και άρχισε να βρίζει και να επιτίθεται στη  γιατρό.Χάρη στην παρέμβαση των άλλων ιατρών που μπόρεσαν να αποτρέψουν τα χειρότερα έπιασαν τον "ταύρο" ειδικευόμενο και τον απώθησαν έξω από το ιατρείο.

Φυσικά, η επόμενη κίνησή της ήταν να υποβάλλει αναφορά στην διοίκηση του Νοσοκομείου.