Παράλογο κυνηγητό φορτηγών στην Αιγιάλεια με πρόστιμα των 1.000 ευρώ

Παράνομος, αντισυνταγματικός και εν τέλει παράλογος αποκλεισμός των Φορτηγών ΔΧ, επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αιγιάλεια. Κλιμάκια της Τροχαίας γράφουν φορτηγά για παράνομη χρήση του παλαιού οδικού δικτύου επιβάλλοντας μάλιστα και το πρόστιμο των 1.000 ευρώ! 

Η απαγόρευση δεν έχει λογική γιατί α) Τα φορτηγά πηγαίνουν σε πρατήρια για να εφοδιαστούν με καύσιμα β) Οι οδηγοί πηγαίνουν στα... σπίτια τους γ) Τους δίνουν κλήση ακόμη και αν πηγαίνουν προς την Ολυμπία Οδό! Σε όλη την Ελλάδα και στην Πάτρα , εχουμε κινητοποιήσεις φορτηγών με πορείες και ψηφίσματα διαμαρτυρίας (φωτό).

Ο κ. Γιώργος Σταματόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Φ.Δ.Χ. Αιγιάλειας "Ο Άγιος Κωνσταντίνος" δηλώνει έκπληκτος για την μεταχείριση. "Στο επιχείρημα ότι πάμε να βάλουμε κάυσιμα μας απαντούν: Να βάλετε στην Ολυμπία Οδό. Πώς να βάλουμε κάυσιμα στην Ολυμπία Οδό όταν πωλούν πολύ ακριβότερα και χωρίς πίστωση; Επιπλέον που να αφήσουμε τα οχήματά μας; Πάλι επί της Ολυμπίας Οδού;"

Ο κ. Σταματόπουλος θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιγίου κ. Αθ. Παναγόπουλο από τον οποίο θα ζητηθεί να παρέμβει. "Θέλουμε βεβαιώσεις του Δήμου ότι είμαστε κάτοικοι Αιγιάλειας ώστε να σταματήσουν τα πρόστιμα. Τα 1.000 ευρώ είναι κόποι ενός και πλέον μήνα!".

Τα κλιμάκια της τροχαίας βγαίνουν κάθε 2-3 ημέρες και πέραν του προστίμου για "παράνομη" διέλευση από την παλαιά εθνική οδό δεν κάνουν κανλενα άλλο έλεγχο στα οχήματα.

Θυμίζουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών κ. Μαυραγάνης έχει χαρακτηρίσει παράνομο το... νόμο Σπίρτζη λέγοντας ότι το παλαιό εθνικό δίκτυο κατασκευάστηκε ώστε να δέχεται και φορτηγά. 

Τέλος στις 22 Μαίου συνεδριάζει το ΣτΕ για να αποφανθεί σε προσφυγή που έχουν καταθέσει οι Μεταφορείς, μια δίκη που αναβάλει συνεχώς το Υπουργείο προφανώςε επειδή φοβάται την τελική ετυμηγορία.