Ο Χρυσοχοϊδης ψάχνει ξενοδοχεία για πρόσφυγες - Τι θα γίνει σε Πάτρα και Αχαΐα

Στην προδημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτημάτων για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο, προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν σχετική δήλωση ενδιαφέροντος, προκειμένου να διερευνηθεί η διαθεσιμότητα ακινήτων.

Οι κινήσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων και συλλόγων του Νότιου Διαμερίσματος της Πάτρας, καθώς θεωρούν ότι θα στεγαστούν μετανάστες σε ξενοδοχείο που παρέμενε κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα, που βρίσκεται στην κατοικημένη περιοχή της Παραλίας.

Μάλιστα, οι κάτοικοι έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, διέψευσε τις φήμες αυτές, ξεκαθαρίζοντας πως οτιδήποτε μπορεί να ακούγεται αυτή τη στιγμή για την φιλοξενία προσφύγων στην Πάτρα, δεν ισχύει αφού ο ίδιος, ως Περιφερειάρχης, δεν έχει καμία σχετική ενημέρωση.

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα ακίνητα πρέπει να έχουν δυναμικότητα τουλάχιστον 20 κλινών, να είναι έτοιμα προς χρήση και να έχουν άδεια λειτουργίας σε ισχύ. Επίσης, να βρίσκονται σε όλη την επικράτεια εκτός από τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.