Ο κορωνοϊός μας πάει πίσω στην ύπαιρθο και στο χωριό

Στροφή στην ύπαιθρο και τα εγκαταλειμμένα εξοχικά, τουλάχιστον για όσο ο τουρισμός παραμένει ένα σχεδόν απαγορευμένο σπορ, αναμένουν οι δημοτικές αρχές στα Καλάβρυτα, τη Δυτική Αχαΐα και τον Ερύμανθο.

Οι παράγοντες προετοιμάζονται για νέο γύρο μέτρων καθησυχάζοντας τους ντόπιους που δεν βλέπουν με... καλό μάτι τους επισκέπτες, εάν δεν τηρούν τις αποστάσεις! Η αποχώρηση της Αστυνομίας από τη μάχη της πλατείας καθώς πλέον δεν υφίσταται και θέμα προστίμου για έξοδο άνευ αδείας, ρίχνει το βάρος στους δημάρχους αλλά και τους κοινοτάρχες.

Οι δημοτικές αρχές καλούνται να συμβιβάσουν τα συμφέροντα των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών που αγωνιούν για την πλήρη απελευθέρωση των μετακινήσεων από αυτή τη Δευτέρα αλλά και την επαναλειτουργία της εστίασης.

Ο καρδιολόγος και τοπικός συντονιστής για την πανδημία στα Καλάβρυτα Θεόδωρος Νασιώτης, που πρωταγωνίστησε στους μαζικούς ελέγχους που προηγήθηκαν κατά το φετινό Πάσχα, θεωρεί ότι η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης θα σημάνει και το τέλος των… διακοπών για όλους τους αρμόδιους δημοτικούς παράγοντες!

«Θα πρέπει να γυρίσουμε στις επάλξεις και τα χαρακώματα της εγρήγορσης των τοπικών κοινωνιών μας. Τα Καλάβρυτα είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας, πολλοί θεωρούν ότι, με τον άπλετο χώρο, είναι και ιδανικό μέρος για παραθερισμό φέτος όμως, δυστυχώς ο κίνδυνος είναι ακόμη εδώ και δεν διαθέτουμε άπλετο χώρο σε κλίνες και γιατρούς, όπως και οι νησιωτικοί δήμοι» αναφέρει στην «Π».

>Στους ελέγχους σε ευάλωτες κοινότητες όπως οι Ρομά εστιάζει η Δημοτική Αρχή της Δυτικής Αχαΐας με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Κώστα Ταπεινό να επισημαίνει ότι η εμπλοκή της αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων που θα αποφασιστούν για την πρόσβαση στις παραλίες, θα είναι απαραίτητη καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή του Ερυμάνθου ρίχνει το βάρος κυρίως στην αποφυγή του συνωστισμού στον πεζόδρομο της Χαλανδρίτσας εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους κατοίκους σε κοινότητες που αναμένεται να γεμίσουν από παραθεριστές και ετεροδημότες.

«Η ανησυχία των κατοίκων για την έλευσης ετεροδημοτών και την πιθανότητα διάδοσης της πανδημίας κορυφώθηκε κατά την περίοδο του Πάσχα. Στην πορεία όμως, εξ αιτίας και του γεγονότος ότι η πανδημία εμφανίζει τάσεις καθοδικές, τα παράπονα σταμάτησαν και εκτιμούμε ότι η κατάσταση στους οικισμούς θα ομαλοποιηθεί εφόσον τα εξοχικά ανοίξουν σταδιακά και τηρηθούν τα μέτρα.

Η επαναλειτουργία των σχολείων εκτιμούμε ότι θα κρατήσει τον κόσμο στις εστίες του γι αυτό και εμείς ρίχνουμε βάρος σε άλλες πιθανές εστίες διάδοσης με τις εξετάσεις ευάλωτων πληθυσμών όπως οι Ρομά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ. Θέλουμε την περιοχή μας καθαρή και μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις ανά νομό και ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης» αναφέρει ο δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής.

πηγή: Πελοπόννησος