Ο Ιαβέρης μίλησε στο Σταυροδρόμι για τη φονική "111"

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Σταυροδρόμι Ερυμάνθου, στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου, εκδήλωση με θέμα την οδική ασφάλεια και ομιλητές τον Γιάννη Χανδάνο, συγκοινωνιολόγο μηχανικό της Ολυμπίας Οδού και τον γνωστό οδηγό αγώνων αυτοκινήτων Ιαβέρη.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Τριταίας και η Κοινότητα Σταυροδρομίου.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κυριακοπούλου Μαρία και Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας η διοικητής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου Μπάστα Δήμητρα, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Παναγιωτόπουλος Ανδρέας, ο δήμαρχος Ερυμάνθου Καρπής Αθανάσιος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ερυμάνθου Παναγόπουλος Θεόδωρος, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Δριβήλας Δημήτρης, ο διοικητής τροχαίας Πατρών Μαρτζάκλης Απόστολος και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας Σπυρόπουλος Παναγιώτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο, το οποίο ξεκίνησε στις 09:30 ο κ Χανδάνος και ο κ Ιαβέρης ενημέρωσαν μαθητές του Λυκείου Ερυμάνθειας και των Γυμνασίων Σταυροδρομίου και Ερυμάνθειας, με ομιλίες, βίντεο και slides για τους κινδύνους που σχετίζονται με την οδήγηση καθώς και τους σωστούς τρόπους οδικής συμπεριφοράς.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το οποίο παρακολούθησαν γονείς και κηδεμόνες καθώς και οι επίσημοι, απήφθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σταυροδρομίου Ασημακόπουλος Θεόδωρος, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα της οδικής ασφάλειας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περιοχή, από την οποία διέρχεται ο πεπαλαιωμένος οδικός άξονας Πατρών- Τριπόλεως.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, εκτός του ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες ενός Ευρωπαϊκού οδικού δικτύου, έχει γίνει και το σκηνικό πολλών αιματηρών και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Χαιρετισμό επίσης απήφθυνε ο δήμαρχος κος Καρπής καθώς και ο αστυνομικός διευθυντής κος Δριβήλας, οι οποίοι εξήραν την σημαντικότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και τόνισαν την ανάγκη διοργάνωσης ανάλογων εκδηλώσεων και σε άλλες περιοχές.