Ο θεσμός του "Ακροατή - Φοιτητή" στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους να αναλάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να φέρει πιο κοντά στο Τμήμα και γενικότερα στο Πανεπιστήμιο τους πολίτες της Πάτρας και της Αχαας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ως πρώτο βήμα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής παρέχει πρόσθετα κίνητρα σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, για να συμμετέχουν στην ακαδημαϊκή ζωή μέσω του θεσμού του “ακροατή φοιτητή”.

  Πιο συγκεκριμένα, σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Τμήμα δίνεται εφεξής η δυνατότητα:

1. Να παρακολουθήσουν κάθε Εξάμηνο έως δύο μαθήματα, που θα επιλέξουν από όλα ανεξαιρέτως τα μαθήματα που προσφέρει το Τμήμα μας, θεωρητικά αλλά και εργαστηριακά, προπτυχιακά αλλά και (υπό ορισμένες προϋποθέσεις) μεταπτυχιακά!

2. Τη δυνατότητα να αποκτήσουν το πλήρες διδακτικό ψηφιακό υλικό που δίνεται στους κανονικώς εγγεγραμμένους φοιτητές.

3. Τη δυνατότητα να αποκτήσουν κάρτα για να χρησιμοποιούν τη Βιβλιοθήκη του Τμήματός μας, η οποία διαθέτει περίπου 15.000 βιβλία αλλά και δωρεάν πρόσβαση (από τους χώρους του Τμήματος) σε διεθνή ηλεκτρονικά περιοδικά διαφόρων επιστημονικών κλάδων.

4. Επίσημη βεβαίωση από το Τμήμα στο τέλος κάθε Εξαμήνου ότι παρακολούθησανως ακροατές το συγκεκριμένο ή τα συγκεκριμένα μαθήματα (υπό την προϋπόθεση ότι θα βεβαιώνεται από τον διδάσκοντα η τακτική τους συμμετοχή), χωρίς βεβαίως να χρειάζεται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

Το προσφερόμενο πρόγραμμα μαθημάτων είναι πολύ δελεαστικό, καθώς περιλαμβάνει μαθήματα για το αρχαίο θέατρο, το σύγχρονο ελληνικό και το παγκόσμιο θέατρο, τη θεωρία και την ανθρωπολογία του θεάτρου αλλά και για τέχνες όπως ο χορός, ο κινηματογράφος και η σκηνογραφία, μαθήματα σκηνοθεσίας και υποκριτικής, καθώς και μαθήματα για το θέατρο στο σχολείο και τη δραματική τέχνη στην εκπαίδευση. Το Χειμερινό Εξάμηνο αρχίζει στις 3 Οκτωβρίου 2016.

Η παρότρυνσή του Τμήματος προς τους όλους τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες είναι απλή: « Μ η δ ι σ τ ά σ ε τ ε » !

Λεπτομέρειες για τα προσφερόμενα μαθήματα και για τον τρόπο που μπορεί να εγγραφεί κανείς και να αποκτήσει την κάρτα του «ακροατή φοιτητή» του Τμήματος, με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του Τμήματος: http://www.theaterst.upatras.gr/ καθώς και στο τηλ. 2610 969900 (9.00-15.00).