Ο Αμβρόσιος αναγγέλλει την εθελούσια έξοδό του από τον Μητροπολιτικό θώκο

Παρουσία κλήρου, επισήμων και πιστών, αναμενόταν σήμερα το πρωί στη Φανερωμένη Αιγίου, κατά Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προκατόχων του αρχιερέων, ο δεσπότης Αμβρόσιος να επανέλθει στην εθελούσια έξοδό του από την ενεργό ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Πληροφορίες, θέλουν τον ποιμενάρχη να ανακοινώνει - καθ' όλα επίσημα - την αμετάκλητη απόφασή του να αποχωρήσει από τον μητροπολιτικό θρόνο στα τέλη του 2018.
«Ολα έχουν ένα τέλος και ήρθε η ώρα να ζήσω κι έξω από τα επίσημα» θα πει, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαδοχή του, τους πρώτους μήνες του 2019, από την Ιερά Σύνοδο.
ΚΕΙΜΗΛΙΑ
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Μητροπόλεως, έτοιμο να ξεναγήσει τους επισκέπτες του στην εκκλησιαστική παράδοση της περιοχής, ο θεμέλιος λίθος του οποίου μπήκε το καλοκαίρι του 1982 και κατόπιν πολλών εκκλήσεων προς κυβερνητικούς παράγοντες για χρηματοδότηση, τελικά η ολοκλήρωση των εργασιών του, επετεύχθη με τη σύναψη 3 δανείων.
Με μέλημα του μητροπολίτη, περισώθηκαν διάσπαρτα εκκλησιαστικής τέχνης κειμήλια, που βρίσκονταν επί χρόνια σε αποθήκες Ιερών Μονών και Εκκλησιών, όπως ένα αυτούσιο τέμπλο της μοναστηριού Αγίου Νικολάου Βουρών, 100 περίπου εικόνες, χειρόγραφα, σκεύη, καλύμματα, άμφια, χρυσοκέντητος επιτάφιος, αντιμήνσια, παλιές σφραγίδες, μολυβδόβουλα, σιγίλλια και πόρπες, είδη λαϊκής τέχνης αλλά και εθνικά κειμήλια, όπως χειρόγραφες επιστολές, φουστανέλες και όπλα αγωνιστών της Επανάστασης του 1821.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Το απόγευμα της Κυριακής, στις 7μ.μ., θα δοθεί συναυλία στο Κινηματοθέατρο «Απόλλων», από τη μικτή 50μελή σερβική χορωδία «Μπράνσκο», με μαέστρο την πρεσβυτέρα Σάρα Τσιντσάρεβιτς, η οποία θα αποδώσει και ελληνικά κομμάτια.