Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Δάφνη Αμαλιάδας

Στην Ηλεία η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Κολοκύθας Αμαλιάδας. Η φωτιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κινείται από το χωριό Κολοκυθά προς το χωριό Δάφνης με το Δήμο να δίνει εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Πληροφορίες από την πυροσβεστική κάνουν λόγο για μέτωπο που φτάνει τα 15 χλμ. Σύμφωνα,  με επιβεβαιωμένες πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης σύμφωνα με το ilialive.gr, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία,  για το χωριό Δάφνη γιατί οι φλόγες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό.

Επίσης ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 66 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων και 23 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Ο δήμαρχος Ήλιδας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 τόνισε πως οι φλόγες είναι πολύ κοντά σε σπίτια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη: 

 «Η κατάσταση εξελίχθηκε πολύ επικίνδυνη, όπως βλέπετε έχει φτάσει σε απόσταση 100 με 150 μέτρων από τα σπίτια του χωριού, και δεν είναι ένα ή δύο σπίτια, είναι σε όλο το μήκος, όπως είναι ο λόφος ο οποίος είναι δεντρόφυτος από ελιές και πεύκα και δημιουργεί κίνδυνο.

Ελπίζω από την αντιπυρική ζώνη που γίνεται και με όλα τα επίγεια μέσα να καταφέρουμε τουλάχιστον να μην καεί κανένα σπίτι.

Στο χωριό έχει δοθεί εντολή εκκένωσης αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, είναι όσο θα πετάνε τα εναέρια μέσα να περιορίσουν την φωτιά και συγχρόνως να έχουμε μία αντιπυρική ζώνη για τα σπίτια του χωριού».