Ξεπαγώνουν οι πλειστηριασμοί - Στο σφυρί ακίνητα και στην Αχαΐα

Ακίνητα και στην Αχαΐα βγαίνουν σήμερα στο ηλεκτρονικό "σφυρί" μια και οι πλειστηριασμοί ξεπαγώνουν και ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction.

Ανάμεσά τους  βρίσκονται οικόπεδο στη Δυτική Αχαΐα, οικόπεδο και καταστήματα στην Αιγιάλεια, οικόπεδο και κατάστημα στον Δήμο Πύργου. Επίσης στο σφυρί βγαίνουν ακίνητα και στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές της χώρας.

Οι πλειστηριασμοί είχαν "παγώσει" λόγω εκλογών και τη διακοπή του Αυγούστου και ξαναξεκινούν μετά από 4 μήνες.

Έτσι έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν 505 πλειστηριασμοί εκ των οποίων οι 471 αφορούν ακίνητα. Οι κατοικίες που θα βγουν στο σφυρί ανέρχονται σε 140 ενώ μέχρι το τέλους του έτους έχουν δρομολογηθεί 6.638 πλειστηριασμοί με τη λίστα να μεγαλώνει συνεχώς.

Συνολικά από τις 21 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 14.500 και έχουν ολοκληρωθεί 7.500 πλειστηριασμοί. Από αυτούς κηρύχθηκαν γόνιμοι 4.500, δηλαδή οι έξι στους δέκα.

Στη μακριά λίστα υπάρχουν πλέον μικρά και μεσαία διαμερίσματα, χωρίς όριο, αφού όπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη, η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλέον μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.