Ντου μεταναστών σε φορτηγά στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας - Δεν πήρε αποφάσεις η σύσκεψη Περιφέρειας και Δήμων για Hotspot

Περίπου 15 μετανάστες πήδηξαν τα κάγκελα του νέου λιμανιού στην Πάτρα και χώθηκαν κάτω από σταυθευμένα φορτηγά προσπαθώντας να κρυφτούν κάπου ώστε να ταξιδέψουν για Ιταλία. Το περισατικό συνέβη Δευτέρα μεσημέρι ώρα 2.30 και δείχνει τι θα συμβεί αν στην Πάτρα ή στην Αχαία γίνουν Hotspot. Το λιμάνι θα περικυκλωθεί!

Σημειώνουμε ότι ήδη οι Λιμενικοί χαρακτηρίζουν μεγάλο λάθος να γίνει Hotspot στην Αχαία ακριβώς γιατί η Πάτρα θα γίνει μια νέα Ειδομένη.

Στο μεταξύ δεν υπήρξε απόφαση στη σύσκεψη Δήμων στην Περιφέρεια. Ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε ότι "η διαχείριση του προσφυγικού  θα κρίνει την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών και την προσφορά μας στον άνθρωπο, με βάση τις αξίες της φιλοξενίας και της ανθρωπιάς. Πρέπει να λειτουργήσουμε προληπτικά και να μην αφήσουμε τη ροή των πραγμάτων ανεξέλεγκτη και χωρίς σχεδιασμό».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, με τη συμμετοχή Εκκλησίας, Δήμων και φορέων για το θέμα της αναζήτησης κατάλληλων χώρων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων.

Αποφασίστηκε νέα σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί, του Περιφερειάρχη

και όλων των Δημάρχων, αφού πρώτα έχει συζητηθεί αναλυτικά το θέμα και έχουν ληφθεί οι ανάλογες αποφάσεις τόσο στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας όσο και στα Δημοτικά Συμβούλια και τα υπόλοιπα συντονιστικά όργανα όλων των Δήμων.