Μπαράζ συλλήψεων στα Λεχαινά Ηλείας για «φρουτάκια»

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουν να διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν χθες (25-1-2012) το απόγευμα, σε τρεις περιπτώσεις στα Λεχαινά Ηλείας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, τέσσερα άτομα και κατασχέθηκαν συνολικά δώδεκα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 930 ευρώ.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι Αστυνομικοί διενεργήσαν έλεγχο σε σφαιριστήριο 49χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία πέντε παράνομών ηλεκτρονικών παιγνιο- μηχανημάτων.
Συνελήφθη μια 43χρονη ημεδαπή, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος ενώ κατασχέθηκαν τα πέντε παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 777,50 ευρώ.

Στην δεύτερη περίπτωση, οι Αστυνομικοί διενεργήσαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος 36χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία πέντε παράνομών ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων καθώς και ότι για το κατάστημα δεν είχε εκδοθεί άδεια λειτουργίας από την αρμόδια Δημοτική Αρχή.

Συνελήφθη ένας 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και ένας ακόμα ομοεθνής του ηλικίας 45 ετών ως παίκτης στο παράνομο ηλεκτρονικό παίγνιο ενώ κατασχέθηκαν τα πέντε παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 115,50 ευρώ.

Από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας του 33χρονου προέκυψε ότι αυτός είχε εισελθει λαθρα στη χώρα και παρέμενε παράνομα σε αυτή.

Στην τρίτη περίπτωση, οι Αστυνομικοί διενεργήσαν έλεγχο σε κατάστημα καφέ μπαρ 36χρονου ημεδαπού, όπου διαπιστώθηκε στον ημιώροφο του καταστήματος, η εγκατάσταση δυο παράνομών ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων.

Συνελήφθη ο 36χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος ενώ κατασχέθηκαν τα δυο παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 37,00 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της στους πολίτες ότι: «με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα.

Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.»