Μολοχίτης : Το πραγματικό στοίχημα για τη ΝΔ Ελλάδα έχει όνομα : Θύμιος Σώκος

"Το στοίχημα για τη ΝΔ Ελλάδα έχει όνομα : Θύμιος Σώκος. Είναι το πρόσωπο που κάνει τη διαφορά, μπορεί να εγγυηθεί την πορεία που χρειαζόμαστε, μακράν ο ικανότερος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της περιοχής μας". Ο κ. Μεντζέλος Μολοχίτης μιλά για την απόφασή του να συμπορευτεί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θύμιο Σώκο.

                                  - Γιατί η επέλεξες την υποψηφιότητα της Περιφέρειας και όχι του Δήμου Πατρέων;

                                  - Οι καιροί αλλάζουν, η ΝΔ Ελλάδα μέσα από τα μεγάλα οδικά έργα επιτέλους θα ενοποιηθεί. Θα υπάρξει κοινή συνείδηση, κοινοί στόχοι, κοινά όνειρα, κοινό μέλλον. Νομίζω ότι η πραγματική πρόκληση είναι να νοιώσουμε όλοι πολίτες μια ενιαίας δικιάς μας περιοχής. Αυτό θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.

                                   - Και γιατί Θύμιος Σώκος;

                                   - Γιατί δεν είναι το δημόσιο πρόσωπο που λειτουργεί μακράν της κοινωνίας, αποκομμένος από την πραγματική ζωή, τακτικιστής που αθροίζει ομάδες και πρόσωπα. Είναι αυτός που ενώνει και μπορεί να αξιοποιήσει πρόσωπα και δυνάμεις. Ο κ. Σώκος είναι κατά τη γνώμη μου μακράν ο ικανότερος για Περιφεριάρχης. Τον πιστεύω.

                                    - Ποιές είναι οι προκλήσεις στη ΝΔ Ελλάδα;

                                    - Μεγάλες, τεράστιες, σοβαρές. Δεν έχουμε ούτε δρόμους, ούτε τρένο. Δεν υπάρχει καν τοπικισμός. Είμαστε μια διαιρεμένη κοινωνία - η κάθε περιοχή αδιαφορέι ή δεν γνωρίζει τίποτε για την άλλη -παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα είναι κοινά. Δεν έχουμε αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η περιοχή μας. Ακόμα και τουριστικά έχουμε αφήσει τις μεγάλες ομορφιές και τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα μας στην τύχη τους. Η Περιφέρεια Δ. Ελλάδος διαχρονικά απέτυχε παντού. Τα περισσότερα προβλήματα της περιοχής έμειναν προβλήματα. Να γιατί δεν πιστεύω στα πρόσωπα του παρελθόντος.

                                    - Τι πιστεύεις ότι θα βγάλει η κάλπη;

                                    - Όπως γνωρίζετε δεν υπάρχουν δημοσκοπήσεις που να έχουν δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα. Πιστεύω ότι αν περάσουμε στον δεύτερο γύρο, ο κ. Σώκος θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης. Πολύ σημαντική παράμετρος είναι το ποσοστό που θα πάρουμε στην Αχαία. Στην ουσία η Αχαία δίνει τη νίκη αφού έχει τους περισσότερους ψηφοφόρους.