Μητρόπολη Καλαβρύτων&Αιγιάλειας: Αρίστευσαν οι σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Η ανακοίνωση της Μητρόπολη Καλαβρύτων&Αιγιάλειας:

Το περασμένο Σάββατο, 27 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» οι πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Κοσμάς ο Μελωδός».

Την Εξεταστική Επιτροπή αποτελούσαν οι Γρηγόριος Κακούρης, Χρήστος Ζέρβας, Βασίλειος Μπίκος, Γρηγόριος Πετράτος και Γεώργιος Κουμπανάκης, ενώ εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν η καθηγήτρια Μουσικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζουμπουλιά Σπυροπούλου.

Οι μαθητές της Σχολής, αφού απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τα υπό εξέταση μουσικά τους κομμάτια, κρίθηκαν  ικανοί από την εξεταστική επιτροπή και έλαβαν τον βαθμό «Άριστα».

Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής απέκτησαν οι Κωνσταντίνος Δημήτρουλας, Γεώργιος Ακαρέπης και Βασιλική Καραμήτσα, ενώ Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής απέκτησαν οι Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, Νικόλαος Σπηλιόπουλος και Ευθύμιος Φαλτάκας.

Εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιερώνυμο ο καθηγητής Μουσικής κ. Σπυρίδων Οικονομόπουλος μετέφερε την ικανοποίηση του σεπτού Ποιμενάρχου μας για την πορεία της Σχολής και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εξεταζόμενους.

Η Σχολή ιδρύθηκε πριν 33 χρόνια υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου. Πρώτος μουσικοδιδάσκαλος ήταν ο αείμνηστος Σπυρίδων Υφαντής, ενώ την σκυτάλη πήρε λίγο αργότερα ο κ. Βασίλειος Μπίκος με Διοικητικό Διευθυντή τον φιλόλογο θεολόγο κ. Παναγιώτη Αχιλλιά.

Στο ιστορικό της καταγράφονται πάνω από 500 σπουδαστές. Με Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Σχολής τον καθηγητή Μουσικής, Πρωτοψάλτη, κ. Γρηγόριο Κακούρη, πριν 23 χρόνια η Σχολή αναβαθμίζεται και αρχίζει να παρέχει Πτυχία και Διπλώματα ανεγνωρισμένα από το Κράτος (μέχρι σήμερα έχουν δοθεί περί τους 200 Τίτλους).

Επιπροσθέτως αναφέρεται πως παράρτημα της Σχολής λειτουργεί από το 2000 στα Καλάβρυτα.