Με ατυχήματα φέτος το έθιμο του Αγίου Γεωργίου(ΦΩΤΟ)

Ένας τραυματίας και δυο ακόμα πτώσεις αναβατών επισκίασαν το εντυπωσιακό - κατά τα άλλα - θέαμα που προσέφεραν τα αγέρωχα άτια που συμμετείχαν στην χθεσινή εκδήλωση αναβίωσης του εθίμου τρεξίματος των αλόγων, για 13η χρονιά, στο Επιτάλιο.

Το έθιμο πραγματοποιείται με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου (σ.σ γιορτάστηκε την περασμένη Τρίτη 23/4) και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κατοίκων μικρών και μεγάλων από το Επιτάλιο και την ευρύτερη περιοχή. Το «ραντεβού» δόθηκε στην περιοχή μετά το Αεροδρόμιο Επιταλίου και ήταν όλοι εκεί…Οι 13 αναβάτες με τα άλογά τους, προσέφεραν εντυπωσιακό θέαμα και δικαίως κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Τα βλέμματα των παιδιών όμως, μαγνήτισε το μικρό πόνι με το οποίο, ειδικά οι μικρότεροι, θέλησαν να κάνουν μια βόλτα και να φωτογραφηθούν.

Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις διαφορετικές κούρσες, με τη συμμετοχή Ιπποδρομιακών αλόγων, Ντόπιων και Φρίζιαν, με τους αναβάτες τους να τρέχουν, όχι για την πρώτη θέση, αλλά για το έθιμο. Δυστυχώς δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, αφού σε δυο από τις κούρσες σημειώθηκαν τρεις πτώσεις αναβατών, εκ των οποίων ο ένας τραυματίστηκε στο χέρι και, αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τους εθελοντές της Ομάδας Ρόμμελ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Πύργου. Επίσης, το ένα από τα άλογα, μετά την πτώση του αναβάτη του, συνέχισε κανονικά την πορεία του, πέρασε μέσα από τον κόσμο, βγήκε στην άσφαλτο και σταμάτησε λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά.