Μεγάλο χτύπημα σε διακινητές ναρκωτικών - Χειροπέδες σε οκτώ άτομα

Εξαρθρώθηκαν, μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, σε περιοχές της Ηλείας. σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. 

Η σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε χθες (29-5-2020), στην Ηλεία και στην Αθήνα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της ΟΠΚΕ Πύργου και του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας.

Συνελήφθησαν οκτώ μέλη των εγκληματικών ομάδων και ένας συνεργός τους και πιο συγκεκριμένα οκτώ άνδρες και μια γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδας της διακίνησης, μεταφοράς, πώλησης και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της συνέργειας στα προαναφερόμενα αδικήματα. Μάλιστα κάποιοι από τους συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη φρασεολογία για να συννενοούνται για τη διακίνηση των ναρκωτικών, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν άσχετη με το επάγγελμά τους.

Σύμφωνα εξάλλου με την αστυνομία, "η περαιτέρω διακίνηση τους, σε τοξικομανείς στην Ηλεία, γινόταν από τα υπόλοιπα τρία μέλη της συμμορίας που παραλάμβαναν τις ποσότητες από το κεντρικό μέλος ή τους μεταφορείς και τις διακινούσαν ακόμη και μέσα από συνεργείο αυτοκινήτων και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε τοξικομανείς".

Έτσι η αναφορά στα ναρκωτικά γινόταν με τις λέξεις, ποτό, μπουκάλια βότκας, τραπέζι, σουβλάκια, φτερούγες κοτόπουλο, μπουλόνι. μπουζί, ίντζες, ενώ υπήρχε και γενικότερη κωδικοποιημένη αναφορά όπως τενεκές λάδι, παλλικάρι, καφές.