Μαθητές σε ρόλο... Περιφερειακών Συμβούλων

Μία διαφορετική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, με τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας (Στρούμπειο) σε ρόλο Περιφερειακών Συμβούλων.

Τους μαθητές υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους, στη συνέχεια έλαβαν θέση στα έδρανα του Σώματος.

Οι μικροί Περιφερειακοί Σύμβουλοι παρακολούθησαν το ενημερωτικό βίντεο «Η Περιφέρεια στο Κέντρο», με τον συμπατριώτη μας ηθοποιό, Γιάννη Τσιμιτσέλη σε σκηνοθεσία του Πατρινού Παναγιώτη Φαφούτη, όπου εξηγεί σε στυλ τηλε-παιχνιδιού γνώσεων τον ρόλο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια συνεδρίασαν ,απευθύνοντας προς τον Περιφερειάρχη τις ερωτήσεις τους και τους προβληματισμούς τους για ζητήματα του σχολείου, της πόλης και της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των μικρών μαθητών σχετικά με τους χώρους άθλησης και παιχνιδιού, τις πλατείες και τους χώρους πράσινου, τους ποδηλατόδρομους και τους πεζόδρομους, τις σχολικές εγκαταστάσεις, τους νέους αυτοκινητόδρομους, καθώς και θέματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

«Δίνουμε βήμα στους αυριανούς πολίτες. Αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους, θέλοντας να αυξήσουμε το βαθμό ενεργής συμμετοχής των παιδιών μας, που αποτελούν το μέλλον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της χώρας μας» υπογράμμισε ο Απόστολος Κατσιφάρας.