Κουφάρι το οδικό έργο Πάτρας - Πύργου λέγει ο Κ. Καραμανλής

Ο κ. Καραμανλής υπουργός Υποδομών, μίλησε για τον άξονα Πάτρας - Πύργου: «Ενα έργο που πριν από 5 χρόνια ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση και σήμερα θα ήταν ολοκληρωμένο, το παραλάβαμε σπασμένο σε 8 κομμάτια.

Στα 3 από τα 8 έργα δεν έχει υπογραφεί καν σύμβαση ενώ στα υπόλοιπα 5 έργα δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους και παράλληλα δόθηκε προκαταβολή μόνο σε ένα. Οι κατατμήσεις έργων σχεδόν πάντα οδηγούν σε «κουφάρια» ή σε τεράστιες καθυστερήσεις και το πληρώνουμε και τρεις φορές παραπάνω.

Οι υπερβολικές εκπτώσεις το θέτουν σε κίνδυνο. Και το αποκορύφωμα; Η προηγούμενη κυβέρνηση εγκαινίασε υποτίθεται εργοτάξιο κι εμείς ξέρετε τι παραλάβαμε; Μια χωματερή με 50.000 τόνους απορρίμματα (στην 5η εργολαβία)!».

Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λύσης των ήδη υπογραφεισών συμβάσεων και επαναδημοπράτησης του συνόλου του άξονα ως ένα έργο:

«Μελετάμε διεξοδικά τις εναλλακτικές και είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε τελικά να προχωρήσουμε σε λύση όσο το δυνατόν ταχύτερη και με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση».