Κλοπές μετά συνεργασίας

Στην Αμαλιάδα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 34χρονος ομογενής από την Αλβανία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες μετέβησαν στην Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας, όπου εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό στο ισόγειο της υπηρεσίας, πλησίασαν πολίτη και επιχείρησαν να του αφαιρέσουν χρήματα από τις τσέπες του.

Οι δράστες κατά τη διάρκεια της πράξης τους, έγινα άμεσα αντιληπτοί από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο και τους συνέλαβαν.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι, τους τελευταίους τρεις μήνες, οι δράστες χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπραξαν πέντε ακόμα περιπτώσεις κλοπών, με τον ίδιο τρόπο, σε πολίτες στην ίδια Δ.Ο.Υ., κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το αυτοκίνητο που ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των κλοπών.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας.