Καραμανλής για Πατρών - Πύργου: "Έτοιμοι το 2023 αρκεί να μην μπει γινάτι, πάνω από το κοινό καλό..."

«Μπορούμε να είμαστε έτοιμοι το 2023 με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου αρκεί κάποιος επιχειρηματίας να μην βάλει το γινάτι πάνω από το κοινό καλό, κάνοντας προσφυγές που το μόνο που μπορούν να “πετύχουν” είναι να καθυστερήσουν το έργο», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Όπως σημειώνει ο Κώστας Καραμανλής υπάρχουν έργα στα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε πολύ σύνθετα και δύσκολα προβλήματα και το πιο χαρακτηριστικό είναι το Πάτρα-Πύργος.

«Θα είχε ήδη τελειώσει, αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ακύρωνε το διαγωνισμό για να σπάσει το έργο στα 8 -με ολέθριες συνέπειες…», είπε ο Κώστας Καραμανλής και τόνισε ότι «φτάσαμε το πραγματικό δίλημμα να είναι αν το έργο θα πραγματοποιηθεί ή όχι».

Όπως σημειώνει πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η συμφωνία με την Ολυμπία Οδό για να ενταχθεί το έργο στη σύμβαση παραχώρησης, χωρίς να δώσει το ελληνικό δημόσιο ούτε ευρώ παραπάνω.

«Είναι η πιο γρήγορη και οικονομική λύση», επισημαίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορούμε να είμαστε έτοιμοι το 2023, αρκεί να πάρουμε το πράσινο φως της Ε.Ε., που ελπίζω να συμβεί τους επόμενους μήνες...».