Καλό νέο : Θα γίνει και η Πατρών - Πύργου και μάλιστα γρήγορα

H νεα εθνική οδός Πατρών - Πύργου δημοπρατείται σύντομα. Το τμήμα Πάτρα-Πύργος, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο έτη από τη δημοπράτησή του. Αρχικά είχε εξαιρεθεί από τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, έως τα τέλη του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η δημοπράτηση του τμήματος Καλό Νερό - Τσακώνα, μήκους 30 χλμ, προϋπολογισμού 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι πόροι για την υλοποίηση και των δύο τμημάτων θα προέλθουν από την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 - 2020. Σύντομα θα βρεθεί λύση και για το τμήμα Καλό Νερό - Πύργος, μήκους 60 χιλιομέτρων, ενώ δεν κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει οπωσδήποτε διαπλάτυνση σε ένα μικρό τμήμα του δρόμου στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα, όπου υπάρχει το πρόβλημα με τον βιότοπο.

Από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν και επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα σε Δημόσιο, παραχωρησιούχους, κατασκευαστές και τράπεζες για την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες, το δημόσιο έχει καταβάλει το ποσό των 898 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις και σε ό,τι αφορά τη χρηματοδοτική του συμβολή.