Καλάβρυτα: Σε κατάσταση ανάγκης - Κανείς χωρίς αλυσίδες

Την Κυριακή το μεσημέρι, συνεδρίασε υπό την προεδρία του δημάρχου Γιώργου Λαζουρά, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Καλαβρύτων, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Καλαβρύτων Δ.Χουλιάρα, του δημοτικού συμβούλου Ευθ. Φλογερά, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, Β.Σταθούλια, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, Χάρη Γιαννάκη, του Αναπληρωτή Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, Β.Πανουτσακόπουλου, του εκπροσώπου του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και δημοτικού συμβούλου Λεων.Βασιλόπουλου, του εκπροσώπου του Φορέα Χελμού-Βουραϊκού, Νίκου Τοπουζίδη, της ειδικής συμβούλου του Δήμου, Χρύσας Παπαδάτου και του συνεργάτη του Δήμου, Ν.Φουφρή.

«Αξιολογήσαμε τις ενέργειες των υπηρεσιών μας, για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, των τελευταίων ημερών, με τις συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις και καταρρακτώδεις βροχές, τους παγετούς και τις πλημμύρες.

Εκτιμήθηκε ότι, όλοι μας, με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουμε, ανταποκριθήκαμε, κατά τον καλύτερο, δυνατό, τρόπο, στην αντμετώπιση των φαινομένων αυτών.

Επισημάνθηκε η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης και υπενθύμισης, των οδηγών που σκοπεύουν να κινηθούν,στο, χιονισμένο και παγωμένο,οδικό δίκτυο του Δήμου μας, να έχουν, πάντα, μαζί τους και να (ξέρουν να) χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες ,να έχουν την προβλεπόμενη, συνετή οδηγική συμπεριφορά και να οδηγούν προσεκτικά και με μικρή ταχύτητα και να μην κάνουν ελιγμούς» αναφέρει οπ δήμαρχος.

Επίσης συστήνεται, στους κατοίκους και του επισκέπτες του δήμου να ακούνε και να ακολουθούν τίς οδηγίες και τις εντολές των αρμοδίων υπηρεσιών και να έχουν υπομονή για την, καλύτερη, εξυπηρέτησή τους.

Ιδιαίτερη συζήτηση, έγινε για τη δημιουργία, από τις συνεχείς και παρατεταμένες, χιονοπτώσεις, επικίνδυνων χιονοστιβάδων, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στην οροσειρά, "Αυγό", του Χελμού.

Οι χιονοστιβάδες αυτές, θα καταρριφθούν, από ειδικό που κάλεσε, το Χιονοδρομικό Κέντρο, από την Αυστρία, με τη συνδρομή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και του προσωπικού του Κέντρου.Και λόγω αυτών των χιονοστιβάδων το Χιονοδρομικό Κέντρο, παραμένει κλειστό, μέχρι την κατάρριψή τους» σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή.

«Για τους κινδύνους που εγκυμονούν, αυτές οι χιονοστιβάδες-που αποτελούν φυσικές καταστροφές-σε ανθρώπους, περιουσίες, υποδομές και εγκαταστάσεις, ζητήθηκε, να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα, (έκτακτη ανάγκη, απαγόρευση κυκλοφορίας σε οδό, που επηρεάζεται κλπ) για την πρόληψη και την αποφυγή τους και για τη αποκατάσταση, τυχόν, ζημιών.