Καλάβρυτα: Παρουσία Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά που θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση αλλά και του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Κώστα Γκιουλέκα που θα εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα Καλάβρυτα τιμούν σήμερα τα 75 χρόνια από την μεγάλη σφαγή της 13ης Δεκεμβρίου του 1943.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, τον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο πολιτευτής Γιάννης Λαϊνιώτης, ενώ παρόντες θα είναι βουλευτές, κομματικές αντιπροσωπείες και άλλοι επίσημοι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αφιχθεί στην πόλη στις 11:00 π.μ. σήμερα το πρωί προκειμένου να παραστεί στο πάνδημο μνημόσυνο που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ.κ. Αμβροσίου.

Ακολούθως, στις 12:10 μ. η πομπή θα μεταβεί στον Τόπο Εκτέλεσης για την κατάθεση των στεφάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κόμματα, πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, συγγενείς των θυμάτων και οργανώσεις.

Τέλος ο Πρόεδρος αλλά και οι επίσημοι θα γευματίσουν στις 13:30 στο εστιατόριο «Στάνη» ανταποκρινόμενοι στη σχετική πρόσκληση του δημάρχου Γιώργου Λαζουρά, ο οποίος και θα μιλήσει για το θέμα των Γερμανικών Επανορθώσεων και την επικείμενη κατάθεση του Πορίσματος της Διακομματικής στη Βουλή τον Ιανουάριο.

Χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στα Καλάβρυτα για το θέμα συνεδρίασε η Ενωση ων 111 μαρτυρικών πόλεων και χωριών Ελλάδος 1940-'44 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα».

Χθες το πρωί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την 75η επέτειο από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, έγινε ο «Δρόμος Θυσίας» με την συμμετοχή δεκάδων μαθητών και μαθητριών από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ Καλαβρύτων, μια διοργάνωση του Δήμου Καλαβρύτων και του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου.