Καλάβρυτα - Ο κορωνοϊός έβγαλε εκτός τουριστικής τροχιάς τον κορυφαίο ορεινό προορισμό

Μόνο στραβή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φετινή χρονιά για τους ξενοδόχους και τον τουρισμό των Καλαβρύτων σε ό,τι αφορά προς το παρόν για τη χειμερινή σεζόν που είναι και το δυνατό τους σημείο. Ο κορωνοϊός έβγαλε εκτός της τουριστικής τροχιάς έναν από τους κορυφαίους ορεινούς προορισμούς της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνο Δαφαλιά μόνο τον μήνα Μάρτιο, λίγο πριν δηλαδή τα ξενοδοχεία κλείσουν, η πτώση της τουριστικής κίνησης, με βάση τις κρατήσεις των ξενοδοχείων, έφτανε το 80%.

Χάθηκε η χρονιά- Μηδέν κρατήσεις για Ιούνιο- Ιούλιο

Πλέον τώρα που τα ξενοδοχεία από την 1 Ιουνίου ετοιμάζονται να λειτουργήσουν εκ νέου,  για τα Καλάβρυτα έχει χαθεί η χρονιά, καθώς κατά παράδοση η  τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες στους ορεινούς προορισμούς είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Πόσο μάλλον το φετινό καλοκαίρι στην μετά πανδημίας εποχή. «Οι κρατήσεις για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είναι μηδαμινές, δεν υπάρχουν»  τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δαφαλιάς. «Το μόνο θετικό είναι ότι υπάρχει ένα μικρό ενδιαφέρον για τον Αύγουστο από την Ελλάδα και από το εξωτερικό».