Καλάβρυτα: Ξεκίνησε η μεταφορά των μαθητών

Ξεκίνησε επιτέλους η μεταφορά των παιδιών από του Μπόσι στα Καλάβρυτα από την Τρίτη και έτσι πήρε τέλος η ταλαιπωρία των γονιών οι οποίοι μετέφεραν καθημερινά τα παιδιά τους με ΙΧ στα Καλαβρυτα. Η μεταφορά γίνεται με ευθύνη του Δήμου Καλαβρύτων σε συνεργασία με τη περιφέρεια (η περιφέρεια διαθέτει το όχημα).

Η από κοινού συνεργασία του προέδρου των Σχολικών Επιτροπών Νικολάου Μαγκαφά με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφερειας (τον διευθυντή κ. Τσολοδήμο Νικόλαο) έδωσε τη λύση του προβλήματος.

Υπεγράφη ειδικότερα σύμβαση -μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας- στην οποία περιγράφονται αναλυτικά οι όροι αυτής της σύμπραξης των εμπλεκομένων φορέων και η οποία επικυρώθηκε από το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο.

«Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από του Μπόσι θα παρουσιάζεται κάθε χρόνο και για πολλά χρόνια εάν τα έξι περίπου χιλιόμετρα χωματόδρομου δεν ασφαλτοστρωθούν με αποτέλεσμα να αρνούνται οι μεταφορείς αυτό το δρομολόγιο. Ευελπιστούμε ότι η ασφαλτόστρωση του δρόμου θα επιτευχθεί.

Γίνονται οι ανάλογες ενέργειες από τη μεριά του δήμου και πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο με τη περιφέρεια για την ένταξη του σε χρηματοδοτικό» αναφέρει ο κ. Μαγκαφάς ως πρόεδρος των σχολικών επιτροπών των Καλαβρύτων.