Καλάβρυτα: Μια μπόρα έφερε κατολισθήσεις

Μια αναγγελθείσα από τους μετεωρολόγους καλοκαιρινή μπόρα διάρκειας 20' ήταν αρκετή χθες για να υπενθυμίσει σε Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και δημοτική αρχή των Καλαβρύτων το πρόβλημα της οδού Πούντα - Καλάβρυτα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά φέτος, και μάλλον δεν θα είναι η τελευταία. Είναι αναγκαία η αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της ασφάλειας στην κυκλοφορία στην κεντρική οδό που συνδέει τα Καλάβρυτα με την Ολυμπία Οδό. Δεν χρειάζεται να υπογραμμίσει κανείς τη μεγάλη κοινωνική και τουριστική σημασία της οδού, πολύ περισσότερο τώρα που αναβαθμίστηκε η επισκεψιμότητα στην ορεινή Αχαΐα, λόγω Ολυμπίας.

Φερτά υλικά έκλεισαν χθες το μεσημέρι το δρόμο σε δύο σημεία, στο ύψος του Μεγάλου Σπηλαίου και 500 μέτρα προς Καλάβρυτα, με αποτέλεσμα να σπεύσουν επί τόπου Πυροσβεστική, Αστυνομία και Πολιτική Προστασία του δήμου Καλαβρύτων, προκειμένου να ρυθμίσουν αποτελεσματικά την κυκλοφορία. Το πρόβλημα στο δρόμο αποκαταστάθηκε νωρίς το απόγευμα χθες μετά από την παρέμβαση της δημοτικής αρχής με ειδικό μηχάνημα. Το καλοκαίρι είναι πιο εύκολο. Τον χειμώνα;

Πρέπει να σημειωθεί ότι το σημείο κοντά στο Μέγα Σπήλαιο κλείνει για πολλοστή φορά από κατολισθήσεις και για δεύτερη φορά φέτος.