Καλάβρυτα: Κάθετες μειώσεις στους τζίρους λόγω κορονοϊού

Κάτι παραπάνω από κακή ήταν η χρονιά για τα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων και τον τουρισμό της περιοχής να φτάνει για τα καλά στον πάτο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνο Δαφαλιά, μόνο τον Μάρτιο την εποχή που ξεκίνησε η πανδημία οι κρατήσεις στα καταλύματα έπεσαν βουτιά στο 80%, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το κλείσιμο των ξενοδοχειακών μονάδων.

Πλέον τώρα που τα ξενοδοχεία ετοιμάζονται να ξανανοίξουν η χρονιά έχει οριστικά χαθεί για τα Καλάβρυτα, αφού η καλοκαιρινή σεζόν, είναι έτσι αλλιώς σχεδόν νεκρή για τον έναν προορισμό χειμερινό, που τα τελευταία χρόνια είχε κάνει σημαντικά άλματα και κατόρθωσε να καθιερωθεί σε έναν από τα τοπ τουριστικά θέρετρα της χώρας.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει από εδώ και στο εξής είναι η νέα χειμερινή σεζόν. Θα πρέπει να κάνουμε από τώρα τον προγραμματισμό μας για τη νέα χρονιά, με βάση όμως τις συνθήκες που διαμορφώνει ο κορωνοϊός» τονίζει ο ίδιος.

Το μεγάλο ζητούμενο για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται τουριστικά σε μία περιοχή όπως είναι τα Καλάβρυτα, είναι η ανεύρεση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ο κ. Δαφαλιάς είναι ξεκάθαρος πάνω σε αυτό.

«Ας μην γελιόμαστε. Η τουριστική κίνηση για έναν ορεινό προορισμό όπως τα Καλάβρυτα περνάει και εξαρτάται μέσα από τις εξελίξεις στον υγειονομικό τομέα.

Αν δεν βρεθεί μέχρι τον χειμώνα ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, έχω την εντύπωση ότι ο εγχώριος τουρισμός στον οποίο απευθύνονται τα Καλάβρυτα και γενικότερα οι ορεινοί προορισμοί, θα έχει σημαντικό πρόβλημα». Έτσι, ο χειμώνας που έρχεται προβλέπεται δύσκολος για τα Καλάβρυτα.

Μηδέν οι κρατήσεις για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο

Όσο για το καλοκαίρι, τώρα που από τον Ιούνιο και μετά τα ξενοδοχεία ανοίγουν;

«Οι κρατήσεις για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είναι μηδενικές. Μόνο ένα μικρό ενδιαφέρον υπάρχει για τον Αύγουστο από κάποιες ηλεκτρονικές κρατήσεις που έχουν γίνει από το εξωτερικό» τονίζει ο κ. Δαφαλιάς.

Τίποτα περισσότερο όμως. Για αυτό και ορισμένα από τα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων είναι σίγουρο ότι δεν θα ανοίξουν καν τους καλοκαιρινούς μήνες. Από τον Οκτώβριο και μετά, αν μέχρι τότε όλα πάνε καλά…