Και νεκρά ψάρια σε Ρίο - Καστελόκαμπο. Τι συμβαίνει στον Κορινθιακό;

Επειτα από τις συνεχόμενες μαρτυρίες λουομένων και φορέων της περιοχής για τσούχτρες, το απόγευμα της Πέμπτης άρχισαν να ξεβράζονται νεκρά ψάρια... Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν όσοι ήταν στις ακτές του Καστελόκαμπου, στις Δάφνες και στην Παραλία Προαστίου, στην Πάτρα.

Οι μεγαλύτερες ποσότητες των νεκρών ψαριών επέπλεαν 200 μέτρα από την παραλία. Οι αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν απευθείας τον λιμενικό σταθμό του Ρίου, που έφτασε στο σημείο και προχώρησε σε αυτοψία, ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να πάρουν δείγματα από το θαλασσινό νερό και τα νεκρά ψάρια.

Οι συγκεκριμένες ακτές είχαν κατακλυστεί τις προηγούμενες ημέρες από μέδουσες, τις γνωστές σε όλους μας τσούχτρες. Φέτος, η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα έντονη από τις αρχές Ιουνίου, αποτρέποντας μικρούς και μεγάλους από το κολύμπι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τσούχτρες αποτελούν ένδειξη ότι «κάτι» δεν πάει καλά στον κλειστό κόλπο του Κορινθιακού.

Συγκεκριμένα, η υπεραλίευση μειώνει σημαντικά ιχθυοαποθέματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ικανή ποσότητα ψαριών, τα οποία τρέφονται με μέδουσες, ώστε να διατηρείται μια αριθμητική ισορροπία.