Καθηγητής Ζεληλίδης:Ακρως επικίνδυνο να πέσει βράχος στην πόλη της Ζακύνθου-Πού βρίσκεται

«Προαναγγελθείσα», σύμφωνα με τον καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδη, ήταν η χθεσινή κατολίσθηση στην παραλία του «ναυαγίου» στη Ζάκυνθο.

Αν παρατηρούσε κάποιος το συγκεκριμένο βράχο, θα έβλεπε ότι διέφερε το χρώμα του από τους υπόλοιπους, κάτι που φανέρωνε ότι είχε προχωρήσει η διάβρωσή του και ήταν θέμα χρόνου να πέσει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο»,  ο καθηγητής επεσήμανε ότι υπάρχουν και άλλα κομμάτια βράχου που είναι έτοιμα να πέσουν και λόγω της κατακορυφότητας της περιοχής θα πρέπει να καθαριστούν, προκειμένου να μην κινδυνεύσει κάποιος.

Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επεσήμανε ο κ. Ζεληλίδης, είναι ότι δεν είναι το μόνο σημείο στη Ζάκυνθο στο οποίο υπάρχει πρόβλημα.

Ενα άλλο σημείο βρίσκεται μάλιστα λίγο έξω από την πόλη, στην κατεύθυνση προς Κρυονέρι, κοντά στο υδραγωγείο. Εκεί, υπάρχει ένα πάρκο, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί παγκάκια και πολύς κόσμος πηγαίνει για να θαυμάσει τη θέα από ψηλά.

Ομως, αν παρατηρήσει κανείς, θα δει ότι κάτω από το βράχο έχει δημιουργηθεί, από τις βροχές και τη διάβρωση, κενό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει, ανά πάσα στιγμή, να κατακρυμνισθεί.

Ακόμα και αν δεν συμβεί κάποιο ατύχημα από κάποιον που τυχόν να βρίσκεται πάνω στο βράχο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, καθώς ακριβώς από κάτω βρίσκονται σπίτια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας, είναι θέμα χρόνου να πέσει στο κενό αυτό το κομμάτι του βράχου και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα.