Ιστορική γενική συνέλευση για τις Μεταφορές στην Αχαία

Μια ιστορική ημέρα χθες για τον κλάδο των Μεταφορών στην Αχαία. Τα τέσσερα σωματεία του νομού πραγματοποίησαν για πρώτη φορά κοινή γενική συνέλευση με σκοπό να συναποφασίσουν ποια ΄στάση θα κρατήσουν στην πανελλήνια συνάντηση όλων των πρωτοβάθμιων φορέων του κλάδου την ερχόμενη Κυριακή στην Αθήνα. 

Παρόντες οι πρόεδροι Φάνης Αντωνόπουλος, Στάθης Τσάκας, Αθανάσιος Κάκκος και Σάκης Πλέσσας.

Η εκδήλωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη αφού η αίθουσα ΟΛΠΑ στο νέο λιμάνι ήταν κατάμεστη, ενώ οι παρεμβάσεις των μελών ήσαν σημαντικές και ουσιαστικές. Τελικά αποφασίστηκε οι 4 πρόεδροι των Συλλόγων συν ο πρόεδρος του συλλόγου του Αιγίου, να εκπροσωπήσουν τον κλάδο στην πανελλήνια συνάντηση όπου θα τεθούν όλα θέματα που αφορούν τον κλάδο όπως:

- Η φοβερή υπερφορολόγηση που έχει καταντήσει το επάγγελμα απευθείας ζημιογόνο.

- Οι εξωφρενικές εισφορές που φτάνουν ακόμη και τα 1.560 ευρώ το... μήνα.

- Τα αδιανόητα πρόστιμα που συνδυάζονται και με αφαίρεση πινακίδων και δυναμιτίζουν το μεταφορικό έργο.

-  Την αντισυνταγματική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δρόμους εκτός... διοδίων (!).

- Την ανεξέλεγκτη είσοδο εταιρειών μεταφορών από τρίτες χώρες (Τουρκία, Κίνα, Ισραήλ κ.α.) που απασπούν συνεχώς μερίδιο αγοράς από την ελληνική δραστηριότητα.

Ο κ. Σάκης Πλέσσας ανοίγοντας τις εργασίες της Συνέλευσης τόνισε ότι ο κλάδος των Μεταφορών είναι πολλαπλά αδικημένος και συκοφαντημένος  αν και επιτελεί ένα λειτούργημα: "Χωρίς εμάς δεν φτάνουν τα φάρμακα στα νοσοκομεία, τρόφιμα στα Σούπερ Μάρκετ, εφημερίδες στα περίπτερα, καύσιμα στα πρατήρια. Στο σώμα της κοινωνίας είμαστε το αίμα της: Κυκλοφορούμε παντού για να φτάνουμε σε κάθε ζωτικό της όργανο και να το συντηρούμε".