Θάνος Καρπής: Δραματική η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων

ε σύντομο απολογισμό για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής προχώρησε ο Δήμαρχος Θάνος Καρπής, την Κυριακή 21-01-2018, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Δήμου Ερυμάνθου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίουστο νέο Δημαρχείο (στη Χαλανδρίτσα), καθορίζοντας τους στόχους και τις προτεραιότητες του Δήμου για το επόμενο διάστημα της δημοτικής περιόδου.

Αναφέρθηκε επίσης στην τραγική οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Έλληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων και οι δημότες του Δήμου Ερυμάνθου, η πλειοψηφία των οποίων ανήκουν στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, επισημαίνοντας παράλληλα τα οικονομικά αδιέξοδα των Δήμων, εξ αιτίας των δραστικών περικοπών στις χρηματοδοτήσεις εκ μέρους της Πολιτείας (70% σε σχέση με το 2010) και της αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Δήμο.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Δριβίλας, ηΒοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων κα Αναστ. Τογιοπούλου, ο αντιπρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου κ. Παν/της Λαλιώτης,ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ερυμάνθου κ. Λεωνίδας Γεωργαντόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Μπαρής και της ελάσσονος Παν. Γεωργακόπουλος & Γεώργιος Τσουμπρής, ο Υπ/της του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών κ. Βασ. Μαρτζάκλης, ο Δ/της του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου κ. Θεόδ. Χριστόπουλος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εμπειροτεχνών κ. Γ. Τσάλτας, κ.α.

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Πατρών παρευρέθηκε και μετέφερε τις ευχές του ο ιερέας κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου,ενώ την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους εκπρόσωποι πολιτικών αρχών, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων, εργαζόμενων του Δήμου, Συλλόγων, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.