Η Hochtief θέλει να φύγει από την Ολυμπία Οδό

Σκέψεις για αποχώρηση του γερμανικού ομίλου Hochtief, η οποία ελέγχει σημαντικά ποσοστά στις εταιρείες παραχώρησης των μεγάλων οδικών αξόνων, προεξάρχουσας ασφαλώς της παραχωρησιούχου εταιρείας του άξονα Κορίνθου - Πατρών, Ολυμπίας Οδού Α.Ε., που είναι ένας από τους πιο επικερδείς λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού όγκου που συγκεντρώνει.

Σήμερα, στην Ολυμπία Οδό, ο γερμανικός κατασκευαστικός κολοσσός ελέγχει ποσοστό της τάξεως του 17%, ενώ οι έτεροι μέτοχοι είναι η Vinci Concessions με 29,9%, η J&P Αβαξ με 19,1%, η Ακτωρ Παραχωρήσεις και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 17% έκαστος.

Αντίστοιχα, η Hochtief διαθέτει και μερίδιο 35% στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Μαλιακός-Κλειδί), του άξονα που ξεκινά από τον κόμβο Ραχών και καταλήγει στον κόμβο του Κλειδίου. Στον συγκεκριμένο άξονα συμμετέχουν επίσης με 20% η Ακτωρ Παραχωρήσεις, με 16,25% η J&P Αβαξ, με 13,75% η Vinci, ενώ 10% διαθέτει η ΑΕΓΕΚ και 5% η Αθηνά (μέλος της J&P).

Πιθανή πώληση των ποσοστών της Hochtief στους υπόλοιπους μετόχους των αντίστοιχων εταιρειών εκμετάλλευσης, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα αναδιατάξει σημαντικά το τοπίο στον κλάδο.