Η πρώτη σύγκρουση Κατσιφάρα-Φαρμάκη

Εντονα προεκλογικός ο χαρακτήρας στη συζήτηση χθες στο Περιφερειακό για την Πατρών-Πύργου με την περιφερειακή αρχή, η οποία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων εδώ και μια τετραετία, να καταθέτει πρόταση για σύσταση γνωμοδοτικής επιτροπής με στόχο να παρακολουθεί στο εξής την πορεία εξέλιξης του έργου.

«Ή είναι η εργαλειοποίηση, με χαρακτήρα επικοινωνιακό, ενός θεσμικού οργάνου με πολιτική ισχύ όπως το περιφερειακό συμβούλιο ή μια ωμή, ξεκάθαρη παραδοχή και ομολογία αποτυχίας;» αναρωτήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης που αποτελεί την επιλογή εδώ και λίγα 24ωρα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αντέκρουσε την εισήγηση του προέδρου του Περιφερειακού Γιώργου Αγγελόπουλου που κατέθεσε την πρόταση εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Ο ρόλος της επιτροπής, κατά τον κ. Αγγελόπουλο, θα είναι γνωμοδοτικός ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται και η συνέχεια της διοίκησης καθώς θα παρακολουθεί το θέμα, ανεξάρτητα απο τον νικητή των προσεχών εκλογών.