Η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού έως την Τσακώνα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υποδομών

Η παρακολούθηση των δημοπρατημένων τμημάτων της Ολύμπιας Oδού στην Πατρών–Πύργου, αλλά και η πορεία των ενεργειών για τα υπολειπόμενα τμήματα Πύργος–Καλό Νερό και Καλό Νερό–Τσακώνα βρέθηκαν στο επίκεντρο τεχνικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Ιωάννη Καρνέση, μετά από αίτημα της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού. Υπήρξε εκτενής συζήτηση για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί και αφορούν στο σύνολο του έργου έως την Τσακώνα.

Οι εργολαβίες της Πατρών – Πύργου

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες για τις έξι από τις οκτώ εργολαβίες και απομένει να κατατεθούν και οι έξι στη Βουλή προς κύρωση. Αφού εξασφαλιστεί η έγκριση του Κοινοβουλίου θα ακολουθήσει η υπογραφή των συμβάσεων περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τις εργολαβίες 3 (τμήμα Κυλλήνη – Αμαλιάδα) και 2 (Αμαλιάδα – Δουνέϊκα) η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν υπάρξουν νέες προδικαστικές προσφυγές ή θα προχωρήσει ο προσυμβατικός έλεγχος. Η εκτίμηση που υπάρχει πάντως στο Υπουργείο Υποδομών είναι ότι σε κάθε περίπτωση μέσα στον Μάρτιο είναι εφικτό να κλείσουν και αυτές οι εκκρεμότητες.

Τα υπολειπόμενα τμήματα Πύργος– Καλό Νερό και Καλό Νερό–Τσακώνα

Σε ό,τι αφορά το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί στις αρχές Μαρτίου. Πρόκειται για ένα έργο επεμβάσεων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, συνολικού προϋπολογισμού 19,8 εκατ. ευρώ.

Για το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης, παραδόθηκε και εξετάζονται δύο εναλλακτικές λύσεις για το χρηματοδοτικό πλαίσιο και την υλοποίηση του έργου.