Η ιστορία θα γράψει: Το 2017 δόθηκε τέλος στο αίμα της εθνικής οδού Πατρών - Αθηνών

Παραδόθηκε η νέα εθνική οδός Πατρών - Αθηνών στο σύνολό της. Όλοι ξέρουμε ότι θα υπάρχουν προσωρινές ατέλειες (ο δρόμος πρέπει να παραδοθεί λόγω προθεσμιών αλλά δεν θα είναι απόλυτα έτοιμος) όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα: θα επιδιορθωθούν διακριτικά τους επόμενους μήνες.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έστω κι έτσι, δεν μπορεί να "κρυφτεί" μια ιστορική αλήθεια: Σταματά ένας τρομακτικός φόρος αίματος που έχει πληρωθεί με ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ θανάτους Πατρινών στον δρόμο αυτό.

Την δεκαετία του 90, η εφημερίδα "Ημέρα" δημοσίευσε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο "ο δρόμος με τα μνήματα". Φιλοξενούσε μια καταγραφή του κ. Δ. Αϊβαλή πρώην περιφερειάρχη και σημερινού συμβούλου του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη σύμφωνα με την οποία στις δυο πλευρές του δρόμου υπήρχαν πάνω από... 500 μνήματα, δηλαδή σημεία απώλειας ζωών ανθρώπων, ακριβώς εκεί που έγιναν τα τροχαία.

Φυσικά τα θύματα ήσαν πολύ περισσότερα από 500, μιλάμε για χιλιάδες, μέσα από καθημερινά σχεδόν πολύνεκρα δυστυχήματα. Κάθε Πατρινός μπορούσε να σου απαριθμήσει τότε, πάνω από 10 γνωστούς του, που είχαν χαθεί στον πιο αιματηρό δρόμο της χώρας.

Δίπλα από τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η περιοχή - κυρίως οικονομικά - ας σκεφτούμε ότι το πρώτο είνια αυτό: Τέλος στον φόρο αίματος. Δεν θα ξαναθρηνήσουμε άδικους θανάτους, (πέραν των ελάχιστων εξαιρέσεων που δεν μπορούν να αποφευχθούν δυστυχώς).