Ηλεία: Αγιασμός μετ' εμποδίων - Εντάσεις για τις συγχωνεύσεις

Με παρατράγουδα ξεκινά η σχολική χρονιά στην Ηλεία και κυρίως στον Πύργο με αφορμή τις συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων κυρίως.

Από νωρίς το πρωί το 10ο δημοτικό σχολείο Πύργου και το δημοτικό σχολείο Πρασίνου τελούν υπό κατάληψη με τους γονείς να βρίσκονται επί ποδός.

Εν αναμονή των εξελίξεων βρίσκονται στο δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας. Εκεί ο διαμοιρασμός των μαθητών σε αίθουσες που εξασφαλίστηκαν στις σχολικές μονάδες τις ευρύτερης περιοχής έχει δημιουργήσει κάποιες μικρές αντιδράσεις, οι οποίες μπορεί να μεγαλώσουν αν αντί του πρωινού ωραρίου, εφαρμοστεί το απογευματινό, σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Στο σχολείο του Πρασίνου οι γονείς ήδη από πολύ νωρίς έχουν κρεμάσει πανό κατάληψης απαγορεύοντας σε οποιονδήποτε να εισέλθεί στο χώρο του σχολείου. Οι αντιδράσεις αφορούν κυρίως στην μεταφορά μαθητών ΡΟΜΑ στο συγκεκριμένο σχολείο από άλλο που κλείνει.

Ίδια εικόνα και στο 10ο δημοτικό σχολείο Πύργου, που επίσης τελεί υπό κατάληψη.

Οι μαθητές του 11ου δημοτικού από τη νέα σχολική χρόνια θα φοιτήσουν στα δημοτικά σχολεία Επιταλίου, 3ο, 7ο και 5ο Πύργου, ενώ οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Φιλοθέης, θα φοιτήσουν είτε στο δημοτικό σχολείο Πρασίνου είτε στο 10ο δημοτικό σχολείο.

Οι γονείς με τους μαθητές του δημοτικού σχολειου Πρασίνου και του 10ου δημοτικού σχολείου Πύργου αναμένεται σε λίγη ώρα να ενωθούν και από κοινού να μεταβούν για να διαμαρτυρηθούν στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.