Εφ όλης της ύλης απαντήσεις του Παναγιώτη Κρίκη


Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Παράταξης Επιμελητήριο για όλους»
Περιστοιχισμένος από μία γυναίκα και τους δύο νεαρότερους υποψηφίους της Παράταξής του, ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Παναγιώτης Κρίκης, προχώρησε σήμερα στην παρουσίαση προτάσεων του Συνδυασμού «Επιμελητήριο για όλους» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Κατά τη σύντομη τοποθέτησή τους, ο Μάριος Δριβήλας και  ο Γιάννης Ασκούνης σημείωσαν ότι με την παρουσία τους υποδηλώνουν την πρόθεση της νέας γενιάς να ασχοληθεί ενεργά με τα θέματα του Επιμελητηρίου Αχαίας και μέσα από την Παράταξη «Επιμελητήριο για όλους» να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αχαΐας. Από την πλευρά της η κα Ζωή Καζαντζή, σημείωσε ότι η γυναικεία παρουσία και συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του κ. Κρίκη έπαιξε καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση του προγράμματος και των θέσεων της Παράταξης, καταδεικνύοντας την εξέχουσα θέση που κατέχουν όλες οι γυναίκες υποψήφιες στη δυναμική του Συνδυασμού.   

«Συγκρότηση πέντε Γραμματειών την επόμενη μέρα»
Ο επικεφαλής της Παράταξης «Επιμελητήριο για όλους» κ. Παναγιώτης Κρίκης, δεσμεύτηκε για τη συγκρότηση 5 Γραμματειών του Επιμελητηρίου Αχαίας, οι οποίες θα απαρτίζονται από μη εκλεγμένους υποψηφίους και με θεματικούς άξονες: -Το Εμπόριο και τις Εξαγωγές-Τον Τουρισμό-Την Έρευνα και την Καινοτομία-Την Παιδεία και τις Επιστήμες-Τον Πρωτογενή Τομέα
Όπως υπογράμμισε ο κ. Κρίκης «η συγκεκριμένη απόφαση, καταδεικνύει ότι το «Επιμελητήριο για όλους», μπορεί να  βοηθήσει με ρεαλιστικές προτάσεις την Πολιτεία, συνδιαμορφώνοντας το αναπτυξιακό μεταμνημιακό πλαίσιο της Αχαΐας και αναδεικνύοντας τον καταλυτικό  ρόλο που δύναται να αναλάβει το Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς» 




«Η τουριστική ανάδειξη του νομού απαιτεί σοβαρότητα και σχέδιο»
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο κ. Κρίκης απέναντι στην  απερχόμενη διοίκηση, η οποία μέσω ανακοίνωσής της πανηγύριζε, ότι μέσα στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας  προγράμματος, επισκέφθηκαν την Πάτρα πάνω από 50.000 τουρίστες.Όπως επισήμανε ο κ. Κρίκης η μετατροπή της Πάτρας και της Αχαΐας σε τουριστικό προορισμό απαιτεί εκ μέρους του Επιμελητηρίου στοιχειώδη σοβαρότητα, σχεδιασμό και όχι ψηφοθηρική ευκαιριακή διάθεση: «Δεν μπορεί να επαίρεται η απερχόμενη Διοίκηση, με την πενιχρή επίδοση των 50.000 τουριστών σε 4 χρόνια, όταν τα αντίστοιχα  στοιχεία από άλλες περιοχές είναι ιδιαίτερα δυσανάλογα και θεαματικά. Αρκεί να αναφέρουμε ότι κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017 στο αεροδρόμιο Ζακύνθου αφίχθηκαν 751.250 τουρίστες, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα στο αεροδρόμιο Αράξου αφίχθηκαν 73.692 τουρίστες.»
«Δεν είναι σωστό κάποιοι να καπηλεύονται το Πατρινό Καρναβάλι για ψηφοθηρικούς λόγους»Σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια της απερχόμενης διοίκησης να πιστωθεί για προφανείς λόγους την προσπάθεια δημιουργίας Καρναβαλικού Πάρκου στο χώρο των πρώην Σφαγείων, ο κ. Κρίκης σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας Ανδρέα Φούρα και επί υπουργίας Άρη Σπηλιωτόπουλου, έχοντας σαφώς μεγαλύτερο  βεληνεκές και όραμα. Ωστόσο υπογράμμισε, ότι ακόμα και από αυτή την παρουσίαση της πρότασης της απερχόμενης διοίκησης του Επιμελητηρίου, απουσίαζαν τόσο ο ιδιοκτήτης του χώρου και διοργανωτής του καρναβαλιού, δηλαδή ο Δήμος Πατρέων, όσο και ο χρηματοδότης της σχετικής προσπάθειας, δηλαδή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Δεν είναι σωστό κάποιοι να καπηλεύονται το Πατρινό Καρναβάλι και μάλιστα λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές. Είναι κατανοητό το προεκλογικό άγχος του απερχομένου προέδρου του Επιμελητηρίου, αλλά δεν γίνονται μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα».

«Καιρός να αλλάξει το Επιμελητήριο Αχαΐας»   Τέλος ο κ. Κρίκης σημείωσε ότι το ξεκάθαρο μήνυμα που εισπράττει ο ίδιος και οι συνεργάτες του από τις αλλεπάλληλες επαφές τους σε ολόκληρο το νομό Αχαΐας, είναι ότι καταγράφεται έντονη η δυσαρέσκεια των μελών του Επιμελητηρίου για την πολυετή απουσία στήριξης εκ μέρους της απερχόμενης διοίκησης, προς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες: «Το Επιμελητήριο Αχαΐας ήταν μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα των μικρομεσαίων μελών του όλα αυτά τα χρόνια. Από τις 12 Δεκεμβρίου όμως, το Επιμελητήριο θα γίνει «Επιμελητήριο για όλους» με ισονομία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, για όλα τα μέλη!».